Reza valt technische staf PEC Zwolle aan: "Gebrek aan visie"

Reza valt technische staf PEC Zwolle aan: "Gebrek aan visie"

16 mei 2021 – Reza Ghoochannejhad (35) kroonde zich door de betrokken te zijn bij een doelpunt zondag voor het tweede seizoen oprij tot clubtopscorer van PEC Zwolle, maar een basisplaats had de supersub nooit. De ervaren spits baalde behoorlijk van de keuzes van de technische staf in de afgelopen jaren en baart opzien met uitspraken daarover. 

"Ik denk niet dat het op één persoon aankomt. Je moet naar de hele technische staf kijken", zo vertelde de Iraniër tegenover De Stentor. "Ik ben dan ook blij dat het seizoen erop zit. Zo heb ik nooit een eerlijke kans gekregen. Neem dit seizoen. Iedereen werd in de spits gezet. Zelfs Eliano Reijnders en Pelle Clement. Dat zijn nota bene middenvelders. Maar ik werd niet opgesteld?", vraagt hij zich hardop af.

"Zelfs na een hattrick niet. Dat is bijna tegen het persoonlijke aan. Dat vind ik gewoon jammer en zo zonde. Want ik weet zeker dat ik de club nog meer had kunnen helpen. Alleen staan er mensen aan het roer die dat kennelijk liever niet willen", aldus de routinier, die dit seizoen zes goals maakte en spreekt van een kut-situatie. "Ik vind het dan ook een gemiste kans vanuit de technische staf dat ik niet speelde. Of beter gezegd: gebrek aan visie." Omdat hij nu vertrekt bij PEC Zwolle kan hij vrijuit praten: eerder wilde hij het teamproces niet verstoren. "Ik deed wel vrolijk, maar dat was ik niet. Van binnen voelde ik de pijn."

Van Polen blij dat het vakantie is
Ook aanvoerder Bram van Polen zat niet bepaald lekker in zijn vel dit seizoen. De ervaren verdediger was dan ook blij dat het seizoen erop zit, want het was in zijn ogen een van zijn minste seizoenen in dienst van PEC Zwolle, waar hij al sinds 2007 speelt. "Vanwege corona, geen publiek, de trainer die ontslagen is", somde hij na de zege op FC Groningen (1-0) op tegenover ESPN. "Vooral dat spelen zonder publiek, daar is niets aan. Iedereen hoopt dat het na de zomer weer normaal is. Dus ja, ik ben wel toe aan vakantie."

gerelateerd