PSV volgend seizoen vermoedelijk 'gewoon' verder met Mvogo

PSV volgend seizoen vermoedelijk 'gewoon' verder met Mvogo

16 mei 2021 – PSV kan vermoedelijk ook volgend seizoen 'gewoon' gebruikmaken van de diensten van keeper Yvon Mvogo (26). Door de komst van Joël Drommel werd aangenomen dat de sluitpost zou terugkeren naar RB Leipzig, maar de Duitse topclub heeft nog geen gebruik gemaakt van de optie om hem na één jaar terug te halen.

Die clausule werd afgelopen zomer opgenomen in de huurovereenkomst tussen PSV en RB Leipzig, die een akkoord bereikten over een periode van twee seizoenen. Na het eerste jaar hadden de Duitsers echter een optie om Mvogo terug te roepen, maar daarvan heeft de club nog géén gebruik gemaakt, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Bovendien gaat RB Leipzig ook volgend seizoen verder met de huidige eerste keeper, waarover eerst ook twijfels waren.

Bij veel veranderingen in het doel van de RB-club was het terugroepen van Mvogo logisch(er) geweest. 'PSV stuurt Mvogo niet terug in ieder geval', schrijft het regionale dagblad over de doelverdediger, die op voorspraak van trainer Roger Schmidt naar Eindhoven werd gehaald. Vooral vanwege zijn meevoetballende vermogen werd hij geroemd door de Duitse coach, maar bij PSV kon Mvogo nooit alle twijfels wegnemen na een moeizame seizoensstart.

Lees ook: 'PSV had 'iets meer verwacht' van RB Leipzig-huurling Mvogo'

In totaal kwam Mvogo tot 43 officiële duels, waarin hij slechts veertien keer de nul hield en in totaal vijftig tegentreffers moest incasseren. Concurrent Lars Unnerstall trekt na dit seizoen naar FC Twente, van waar Drommel dus de omgekeerde weg bewandelt. Vincent Müller en Maxime Delanghe zijn de andere twee keepers in de selectie van de Eindhovenaren.

gerelateerd