Giakoumakis wint eerste Van der Kuijlen-trofee, Tadic MVP

Giakoumakis wint eerste Van der Kuijlen-trofee, Tadic MVP

16 mei 2021 – Halverwege het seizoen leek het al duidelijk te zijn, maar na het afwerken van de laatste speelronde is Georgios Giakoumakis officieel de eerste winnaar van de Willy van der Kuijlen-trofee. De Griek moest de laatste wedstrijd weliswaar aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure, maar is met 26 doelpunten in één seizoen toch topscorer van de Eredivisie geworden. De Most Valuable Player is Dusan Tadic geworden.

Giakoumakis maakte maar liefst zeven doelpunten meer dan de nummer twee op de topscorerslijst en had slechts 99 minuten nodig voor één doelpunt. Achter hem eindigden namelijk Donyell Malen met negentien treffers en Steven Berghuis met achttien, gevolgd door Danilo, Rai Vloet, Myron Boadu en Teun Koopmeiners. Het assistklassement schreef de Serviër Dusan Tadic op zijn naam met maar liefst zeventien asssists.

Daarnaast maakte de captain van Ajax ook nog eens veertien goals, waardoor hij de meest waardevolle speler van de Eredivisie is (betrokken bij 31 goals). Hij wordt in dat klassement gevolgd door Steven Berghuis (30), Donyell Malen en Rai Vloet (beiden 27). 

De meeste succesvolle dribbels kwamen op naam van Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk (3.3). Op gepaste afstand volgden Kerim Frei (3.0) en verdediger Gabriel Gudmundsson (2.7). Daley Blind verstuurde de meeste succesvolle passes per wedstrijd, Sergio Padt en Remko Pasveer hadden de meeste clean-sheets van de Eredvisie (12).

gerelateerd