Koeman negeert vragen over toekomst en looft Messi

Koeman negeert vragen over toekomst en looft Messi

16 mei 2021 – Ronald Koeman heeft zondagavond vragen over zijn toekomst als trainer van FC Barcelona naast zich neergelegd. De Nederlandse coach werd na de nederlaag tegen Celta de Vigo (1-2) opnieuw gevraagd naar zijn baanzekerheid, maar ging daarop niet meer in. "Ik zal hier niet meer op antwoorden. Ik heb alles wat ik hierover te zeggen had, tijdens de persconferentie eerder al gezegd."

Dat zei hij direct na het teleurstellende duel, waarin de titel definitief weggegeven werd. Eerder al gaf Koeman aan dat hij vindt dat er naar het hele seizoen gekeken moet worden, waarin ontzettend veel gebeurde: zo wilde Lionel Messi vertrekken en de Argentijn wordt nog altijd gelinkt aan de uitgang. "Ik hoop niet dat hij zijn laatste duel in Camp Nou gespeeld heeft", zei Koeman. "Hij is nog steeds de beste speler ter wereld en hi heeftj vandaag ook laten zien dat spelen zonder hem onmogelijk is. Hij maakt opnieuw dertig goals, hopelijk blijft hij, maar dat is aan Leo."

Ondanks zijn treffer verloor FC Barcelona opnieuw: slechts één van de laatste vijf duels werd gewonnen. "Maar de nederlaag van vandaag was niet het probleem in de titelstrijd: dat was thuis tegen Granada", wist Koeman, die zag dat zijn ploeg daar de koppositie liet liggen. "Maar we kunnen niets anders doen dan het accepteren. De kampioen wordt de terechte kampioen en dat zijn wij duidelijk niet." De La Liga-cijfers worden zelfs onthutsend slecht voor de manager, die het spelbeeld in de nederlaag herkende.

Lees ook: Ontslagwaardige cijfers voor Koeman na nieuw verlies

"In de eerste helft zag je een bekend beeld van dit seizoen. We speelden goed met veel kansen, maar Celta komt één keer op onze helft en scoort. Dat was een mentale dreun", doelde hij op de 1-1 van Santi Mina. "In de tweede helft vielen we aan, totdat we met tien man kwamen te staan en zelfs toen kregen we nog een kans op de 2-1. Bij de 1-2 hadden we geen geluk en uiteindelijk ook te weinig kwaliteit."

gerelateerd