Ontslagwaardige cijfers voor Koeman na nieuw verlies

Ontslagwaardige cijfers voor Koeman na nieuw verlies

16 mei 2021 – Door de nieuwe nederlaag zondagavond wordt het seizoen voor FC Barcelona en Ronald Koeman cijfermatig steeds minder. Na de 1-2 verliespartij tegen Celta de Vigo zijn de eerste twee plekken sowieso uit zicht voor de oefenmeester, die daarmee de slechtste eindklassering sinds in elk geval 2008 gaat neerzetten.

Door de nederlaag van Sevilla staat FC Barcelona nog wel altijd derde, maar de laatste keer dat dát de eindklassering was, was het seizoen voordat Pep Guardiola aangesteld werd in Camp Nou. Sindsdien werd de club altijd eerste of twee in Spanje tot dit seizoen. Mocht het op de slotdag nóg een plekje zakken, dan is de vierde plaats de laagste klassering sinds het seizoen 2002/2003, toen het op de zesde plaats in La Liga eindigde.

Het bijbehorende puntenaantal wordt met nog één duel te spelen ook ontzettend laag, met maximaal 79 is ook dat het laagste aantal sinds 2007/08. Een seizoen eerder bleef de club steken op 76, wat het huidige aantal is van de Catalanen. Ook de prestaties in eigen huis vallen erg tegen dit seizoen: sinds het seizoen 2003/04 presteerde FC Barcelona niet meer zo slecht in Camp Nou. Destijds werd Louis van Gaal ontslagen als hoofdtrainer, iets waarover ook in Koemans situatie gesproken wordt. 

Na het seizoen 2013/14 werd de Argentijnse coach Gerardo Martino ontslagen bij FC Barcelona, maar hij had betere cijfers in La Liga en behaalde bijvoorbeeld 87 (!) punten. Anders dan Koeman verloor hij de finale van de Copa del Rey en was de Supercup de enige prijs dat seizoen. In de Champions League deed hij het met de halve finale wel weer beter dan Koeman, die in het miljardenbal voor het eerst sinds 2007 in de achtste finales al uitgeschakeld werd. Wat de La Liga-cijfers betreft zal Koeman serieus moeten gaan vrezen voor zijn positie de komende weken. 

Lees ook: 'Afscheid Koeman bij Barça aanstaande: Xavi opent gesprekken'

gerelateerd