Pijnlijk verlies De Jong met Sevilla goed nieuws voor Koeman

16 mei 2021, 20:37

Ondanks de nederlaag en het einde van de titeldroom voor FC Barcelona kwam er vanuit andere velden ook goed nieuws voor FC Barcelona: concurrent Sevilla in de strijd om de derde plaats in Spanje verloor zondagavond ook. De ploeg van basisspeler Luuk de Jong ging met 4-0 (!) onderuit op bezoek bij Villarreal en dat is relatief goed nieuws, omdat het in elk geval niet zakt naar de vierde plaats.

Sevilla begon de wedstrijd met twee punten achterstand op Barcelona. Ze begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden veel kansen. Toch kwamen ze niet op voorsprong. De klap werd zelfs nog groter toen Carlos Bacca bij een hoekschop boven de verdediging van Sevilla uittorende en Villareal op een 1-0 voorsprong zette. De statistieken waren in het voordeel van Sevilla, maar het scorebord was voor Villareal.

Dit bleef tot aan de rust onveranderd. Gelukkig voor Sevilla gaf Barcelona op slag van rust zijn voorsprong weg door zich te laten verrassen door een schot van Santi Mina (Celta de Vigo). Er was dus voor Sevilla nog hoop en motivatie om de wedstrijd te doen keren. Deze hoop werd snel de kop ingedrukt door de tweede treffer van Bacca. Binnen twee minuten omspeelde hij doelman Yassine Bounou en schoof de bal rustig in het netje: duel gespeeld.

Kon het nog erger? Jazeker. Vijf minuten later kwamen de bezoekers namelijk met tien man te staan, doordat Diego Carlos zijn tweede gele kaart pakte. Het was een vrijkaartje voor nog meer tegendoelpunten. De score liep op tot 4-0, waardoor Sevilla nog maar een kans krijgt om de derde plaats over te nemen van Barcelona. De ploeg van Koeman liep in de slotfase tegen een zeperd aan tegen Celta de Vigo (1-2). Volgende week neemt Sevilla het op tegen Alaves. FC Barcelona gaat op de slotdag op bezoek bij Eibar.