Titeldroom FC Barcelona en Koeman ten einde, Suárez redt Atléti

Titeldroom FC Barcelona en Koeman ten einde, Suárez redt Atléti

16 mei 2021 – De titeldroom van Ronald Koeman en FC Barcelona is definitief voorbij. De oefenmeester ging zondagavond op eigen veld heel pijnlijk onderuit tegen Celta de Vigo (1-2) na een rode kaart voor Clement Lenglet. Omdat concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid ook wonnen, maakte het resultaat uiteindelijk weinig uit in Camp Nou, al zal de druk op Ronald Koeman na deze domper wel toenemen. 

FC Barcelona – Celta de Vigo 1-2
Na een heerlijke pass van Sergio Busquets kopte Lionel Messi al vroeg in de wedstrijd FC Barcelona op voorsprong. Het wist dat het zelf sowieso moest winnen om uitzicht te houden op een kansje in de titelstrijd, maar na het openingsdoelpunt werd het met de minuut minder bij het elftal van Ronald Koeman, dat net als in de laatste weken enkele kansen om zeep hielp. En omdat het eerste schot van tegenstander Celta de Vigo wél raak was na ruim een half uur via Santi Mina, was het halverwege gelijk (1-1).

En in het tweede bedrijf ging het almaar minder voor de Catalenen, waarbij het met wissels en zonder de geschorste Frenkie de Jong niet beter ging. Na een tweede gele kaart voor Clement Lenglet had Martin Braithwaite een enorme kans op de 2-1, maar hielp die om zeep. Aan de andere kant maakte Santi Mina vlak voor tijd uit een rebound de druiven nog veel zuurder voor Koeman, op wie de druk ongetwijfeld verder zal toenemen: 1-2. Messi was vlak voor het einde nog dichtbij de gelijkmaker, maar die viel niet meer. 

Lees ookPijnlijk verlies De Jong met Sevilla goed nieuws voor Koeman 

Atlético Madrid – Osasuna 2-1
Heel lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Atlético Madrid, dat in eigen huis veel sterker was en binnen tien minuten al enkele mogelijkheden had uitgespeeld. Luis Suárez raakte na twintig minuten van dichtbij de paal, maar het wachten was op de openingstreffer van Atléti. Die leek via Stefan Savic op de borden te komen, maar de treffer uit de vrije trap van de verdediger na de pauze werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Toen Ante Budimir een kwartier voor tijd tegen de verhoudingen in de 0-1 achter Jan Oblak werkte, leek een rampscenario in de maak. Via Renan Lodi was de stand niet veel later echter alweer gelijk (1-1) en kon Luis Suárez uiteindelijk er met de heldenrol vandoor gaan door de winnende te maken. Uitgerekend de man die FC Barcelona in de afgelopen zomer transfervrij liet vertrekken naar de directe concurrent, maakte voor Atlético Madrid de cruciale treffer om Real Madrid onder zich te houden in de titelstrijd.  

Athletic Bilbao – Real Madrid 0-1
Op voorhand had Real Madrid by far de moeilijkste opdracht, winnen op bezoek in Baskenland bij het nietige Athletic, in de wetenschap dat Zinedine Zidane ook nog altijd heel veel achterhoedespelers miste. Maar zoals vaker dit seizoen speelde De Koninklijke gedisciplineerd, zonder risico en vanuit de verdedigende stellingen. Mede door een goed optreden van Thibaut Courtois leverde dat opnieuw een beloning op: clubman Nacho Fernández frommelde na een kleine zeventig minuten het enige doelpunt tegen de touwen. Een ultrabelangrijke goal in de titelstrijd voor Real Madrid, dat in de slotfase zonder al te veel problemen de zege over de streep trok en in de nek blijft hijgen van Atlético Madrid. Al hadden ze bij de Madrilenen door het wedstrijdverloop bij Atlético Madrid ongetwijfeld op meer gehoopt. 

gerelateerd