Nederlandse enclave Brugge op matchpoint, Dortmund naar CL

Nederlandse enclave Brugge op matchpoint, Dortmund naar CL

16 mei 2021 – Club Brugge heeft eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de Belgische competitie. Na twee gelijke spelen en een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen het Genk van John van den Brom, won het met 2-1 van Royal Antwerp. Zo blijft het gat vijf punten en staat het op matchpoint voor de titel. Als er donderdag van Anderlecht wordt gewonnen, mag het zich wederom de beste van de competitie noemen. In Duitsland won Borussia Dortmund met 1-3 van Mainz, waardoor het volgend seizoen in de Champions League uitkomt.

Net als in de voorgaande wedstrijden had Club Brugge wederom veel moeite om in de gevarenzone te komen. Het moest het voornamelijk doen met schoten van afstand en liet nog altijd niet zien de kampioensvorm te pakken te hebben. Na een uur spelen werd de score toch geopend via Charles de Ketelaere. Hij zette een een-tweetje op met Bas Dost en zag de bal via doelman Jean Butez in het doel vliegen.

Die voorsprong duurde echter verdraaid kort, want na de aftrap van Royal Antwerp was het vrij snel alweer gelijk. Dieumerci Mbokai kreeg de bal vanaf links van Jordan Lukaku en werkte bij de eerste paal binnen. De man van de eigen goal was vervolgens ook bij de 2-1 de schlemiel, want hij kegelde de ontsnapte Noa Lang onderuit. Vanuit de strafschop schoot Hans Vanaken zijn ploeg weer op voorsprong.

Naast Lang en Dost stond ook Ruud Vormer in de basis. Tahith Chong en Stefano Denswil bleven op de reservebank. Club Brugge had hen namelijk niet nodig om de 2-1 over de streep te trekken, waardoor het donderdag kampioen van België kan worden.

Lees ook: "Zien we sprankels waarom Ajax Lang een enfant terrible vond?"

Dortmund stelt Champions League veilig
Dortmund heeft door een 1-3 zege op Mainz Champions League in het volgende seizoen veiliggesteld. Door doelpunten van Raphaël Guerreiro, Marco Reus en Julian Brandt is de ploeg van Edin Terzic niet meer te achterhalen door nummer vijf Eintracht Frankfurt. Bij Mainz stonden Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis, maar zij vertolkten slechts een bijrol in de voorstelling van Dortmund. Wout Weghorst kan met Wolfsburg zondagavond eveneens de Champions League veiligstellen, maar dan moet er wel gewonnen worden van nummer twee RB Leipzig.

gerelateerd