Binnengedrongen Feyenoord-fans hadden vermoedelijk sleutel

Binnengedrongen Feyenoord-fans hadden vermoedelijk sleutel

16 mei 2021 – De Feyenoord-fans die zich zondagmiddag in De Kuip op de tribunes lieten zien met vuurwerk, waren vermoedelijk in het bezit van een sleutel van het stadion. Stadiondirecteur Jan van Merwijk heeft tevens opgemerkt dat er schade is aan de autopoort, verder vallen de gevolgen aan het onderkomen nog mee.

Dat vertelt Van Merwijk tegenover RTV Rijnmond over het binnendringen van de fans op de tribunes tegen RKC Waalwijk (3-0). "We zoeken het nog uit aan de hand van beelden. Maar we vermoeden dat er misschien een sleutel in omloop is", aldus Van Merwijk. "We zullen gepaste maatregelen nemen, want dit is natuurlijk niet de bedoeling." Aan de hand van beelden wordt gekeken of er supporters herkend en vervolgens bestraft kunnen worden.

"Aan de autopoort is er schade. Gelukkig hebben we voorkomen dat supporters het stadion binnen konden komen", blikt hij terug op het moment na de wedstrijd toen het ook nog onrust was. Mede doordat assistent-trainer John de Wolf na het duel het gesprek aan ging met de supporters, kwam het niet tot een nieuwe inval van de supporters. Ook enkele spelers lieten zich buiten gelden. "Dat heeft geholpen."

Lees ookActie Feyenoord-fans mogelijk met verstrekkende gevolgen

Van Merwijk sluit niet uit dat de actie gevolgen heeft voor de beslissing om wel of geen fans toe te staan bij de play-offs van Feyenoord. "We begrijpen de emotie en frustratie, maar dat mag niet omslaan", benadrukt hij. Als er supporters aanwezig mogen zijn van de nationale en lokale overheden, dan verwacht de club 6500 mensen op de tribunes tegen Sparta Rotterdam.

gerelateerd