Scorende Alisson Becker lijkt CL-voetbal Liverpool te redden

16 mei 2021, 19:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In een bizarre slotfase heeft doelman Alisson Becker de absolute heldenrol opgeëist. Bij een 1-1 gelijke stand bij degradant West Bromwich Albion ging hij mee met een corner en kopte in extremis de 1-2 binnen. Door de zege heeft Liverpool Champions League-voetbal nog volledig in eigen hand.

Het seizoen van Liverpool dreigde uit te monden in een enorme deceptie. Lang leek het erop dat nieuw puntenverlies tegen West Bromwich Albion ervoor zou zorgen dat het volgend jaar geen CL-voetbal zou spelen. Alleen de top vier van de Engelse competitie speelt Champions League en Liverpool staat op plek vijf. Nummers drie en vier Leicester en Chelsea spelen echter nog tegen elkaar, waardoor Liverpool zelf bepaalt of zij volgend jaar deelnemen aan het miljardenbal.

Klopp besloot Georginio Wijnaldum op de bank te laten beginnen en de Nederlander moest zich tevreden stellen met een invalbeurt van zes minuten. Vanaf de bank zag hij hoe zijn ploeg het wel probeerde, maar dat de bal telkens net niet goed viel. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd werd dan ook de doelman mee naar voren gestuurd. De Braziliaan torende boven iedereen uit en knikte de winnende treffer tegen de touwen.

Door de bizarre ontknoping blijft Liverpool nog even op plek vijf staan, maar als het wint van Burnley en Crystal Palace, dan gaat het alsnog de Champions League in volgend seizoen. Daarvoor moet het echter wel wat overtuigender gaan spelen, want de harten van de fans kunnen niet nogmaals een dergelijke spanning aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen