Actie Feyenoord-fans mogelijk met verstrekkende gevolgen

Actie Feyenoord-fans mogelijk met verstrekkende gevolgen

16 mei 2021 – De Feyenoord-supporters hebben zichzelf zondagmiddag mogelijk heel lelijk in de vingers gesneden. De achterban van de Rotterdammers drongen tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0 winst) het stadion binnen om hun club een hart onder de riem te steken, maar mogelijk mogen er daardoor geen fans bij de play-offduels komen. 

Dat schrijft RTV Rijnmond althans. Volgens het regionale medium is het niet uitgesloten dat er besloten wordt om publiek toe te staan bij de duels in de play-offs, waaronder dus Rotterdamse stadsderby. Tot dusver was door het kabinet alleen een streep gezet door publiek bij de laatste reguliere Eredivisie-wedstrijden, maar voor het seizoenstoetje was dat nog niet helemaal zeker. Sterker nog, volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt er maandag een knoop doorgehakt over het toelaten van fans.

"Het gaat dan inderdaad ook om wedstrijden in de play-offs van de Eredivisie", laat het VWS weten in een reactie. Ook bij FC Utrecht – FC Groningen worden dus mogelijk toeschouwers toegestaan of misschien wel alleen bij die wedstrijd. 'Mogelijk dat er door de ongeregeldheden rond de Kuip er een streep doorgaat', schrijft RTV Rijnmond namelijk over de actie van de Feyenoord-fans zondagmiddag.

Lees ook: Berghuis schrok niet van fans: "Positief bedoeld"

Want zelfs als het ministerie besluit dat er toeschouwers welkom zijn in De Kuip, moet de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond inschatten of dat ook voor de regionale overheid haalbaar is om uit te voeren. De actie van de Feyenoord-aanhang kan daarbij meewegen: mogelijk wil de veiligheidsregio de 'inbraak' niet belonen. Trainer Dick Advocaat schrok van de actie van Het Legioen, terwijl aanvoerder Steven Berghuis het vooral zag als een steuntje in de rug. 

gerelateerd