Wijndal heeft vertrekwens bij AZ en vindt Ajax 'een mooie club'

16 mei 2021, 18:16

Linksback Owen Wijndal denkt dat hij zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld. De verdediger wordt volop gelinkt aan een overgang naar een andere club in de komende zomer en zelf stelt hij ook dat het tijd is voor een transfer. Misschien wel naar Ajax, de club waar zijn naam al meermaals is gevallen en waar Dusan Tadic zelfs stelt dat hij diens komst wel zou zien zitten. "Het is altijd speciaal als iemand dat zegt."

Dat zei Wijndal tegenover Voetbal International over de woorden van Tadic. "Dat heb ik meegekregen, ja", reageert de AZ'er, die het eervol vindt omdat het de aanvoerder van de Amsterdammers betreft die de uitspraak deed. "Maar ik ben er nog niet echt mee bezig, ik ben nu pas klaar bij AZ. Ik denk wel dat ik toe ben aan een volgende stap, ja."

Hoewel de naam van Ajax valt en bijvoorbeeld ook Marc Overmars al te kennen gaf dat Wijndal interessant is voor de Amsterdammers, heeft de linksachter daar zelf nog niet over nagedacht. "Ik heb het er nog niet over gehad met de mensen die belangrijk zijn voor me. Of het buitenland ook een optie is? Ja, dat kan ook", aldus Wijndal, die gevraagd wordt of Ajax een mooie club is. "Ajax is een ontzettend mooie club, maar AZ is ook een mooie club."

Lees ookWijndal: "Ik denk dat ik beter ben dan Tagliafico en Max"

Al met al vindt de verdediger dat hij een goed seizoen heeft gedraaid bij AZ. "Ook met het Nederlands elftal erbij. Ik heb goede hoop op het EK en denk dat ik het ga halen. Het doel is om daar veel te spelen", toonde Wijndal zich ook ambitieus. "Al met al had er meer ingezeten dit seizoen, maar de club kan trots zijn op de derde plaats net achter PSV. Maar de derde plek is wel gewoon een goed resultaat."

Doelpunt tegen Heracles Almelo

Ook ging het na het duel met Heracles Almelo nog over het doelpunt van Wijndal, die een stafschop mocht nemen. "Daar hadden we het vooraf over gehad, dat als we een penalty zouden krijgen, ik hem mogelijk mocht nemen. Maar Myron en Jesper konden een hattrick maken, dus het is lief dat ik hem toch mocht nemen", glimlachte Wijndal, die de bal tegen de lat schoot, maar uit de rebound met enig fortuin alsnog scoorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen