Ilaix vervangt Frenkie bij Barcelona, inbreng Mingueza helpt niet

16 mei 2021, 17:49

Ronald Koeman heeft zondagavond in eigen huis tegen Celta de Vigo talent Ilaix Morriba opgesteld als vervanger van Frenkie de Jong in de basisopstelling. De Nederlandse middenvelder is er niet bij, omdat hij midweeks zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte tegen Levante (3-3) en dus is geschorst. Verder houdt hij de opstelling in tact.

Dat betekent dat Sergino Dest, die dinsdagavond ongelukkig inviel tegen Levante en betrokken was bij de derde tegengoal waardoor de Spaanse titel definitief uit zicht is, op de bank moet beginnen. Ousmane Dembélé bekleedt namelijk de rechterkant van de Catalanen, die Sergi Roberto weer moeten missen vanwege een blessure. Opstelling: Ter Stegen; Araujo, Piqué, Lenglet; Dembélé, Ilaix, Sergio Busquets, Pedri, Jordi Alba; Messi en Griezmann.

Lees ookZo kunnen Koeman en Frenkie nog kampioen worden met Barça

FC Barcelona B niet gepromoveerd

Verder zit ook Óscar Mingueza zoals gecommuniceerd niet bij de selectie. De rechtsbenige verdediger werd door Ronald Koeman naar het tweede elftal van de Catalanen gestuurd, die tegen UCAM Murcia speelden in de strijd om promotie naar het tweede niveau. Mingueza stond in de basis, maar kon twee tegengoals niet voorkomen, waardoor het uiteindelijk via 2-2 op strafschoppen aankwam.

Voormalig FC Twente-middenvelder Oriol Busquets, Konrad de la Fuente en Peque Polo faalden vanaf elf meter namens het tweede team van FC Barcelona, waardoor UCAM Murcia na strafschoppen uiteindelijk aan het langste eind trok (5-4) en daardoor nog altijd kans maakt op promotie naar het tweede niveau in Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen