Ajax wil Antony niet afstaan voor Spelen, praat over EK-gangers

Ajax wil Antony niet afstaan voor Spelen, praat over EK-gangers

16 mei 2021 – Ajax heeft besloten om géén spelers af te staan aan de Olympische Spelen in de komende zomer. Antony was opgenomen in de Braziliaanse selectie, maar zal niet in actie komen op het toernooi. Met het oog op de Johan Cruijff Schaal en Eredivisie-start wil Erik ten Hag geen spelers missen, want ook mogelijk Lisandro Martínez had naar het toernooi gekund.

Dat schrijven De Telegraaf en Voetbal International. Omdat het een O23-toernooi is, is Ajax niet verplicht om spelers af te staan en kiest het er ditmaal voor om dat dus niet te doen. De finale van dat toernooi wordt namelijk op 7 augustus pas afgewerkt en dat is een dag voor de Johan Cruijff Schaal op de planning staat. Een week later gaat de Eredivisie al van start, terwijl het voor veel spelers sowieso een drukke zomer wordt.

Omdat de spelers ook nog vakantie moeten hebben, zo werd Nicolas Tagliafico bijvoorbeeld al met verlof gestuurd, wil Ajax geen spelers afstaan voor de Olympische Spelen. Bovendien is de kans groot dat er bij terugkomst uit Tokio nog een verplichte quarantaine moet plaatsvinden, wat het inpassen van Antony en mogelijk Martínez niet bepaald makkelijker zal maken.

Lees ook: Antony mag zich verheugen op Spelen, Alves terug bij Brazilië

Volgens De Telegraaf is de boodschap door Ajax al medegedeeld en reageerde Antony 'relaten' op het bericht. Tevens is de coach ook in gesprek om te kijken of de EK-gangers van Ajax later aansluiten bij het Nederlands elftal dan de eerder gecommuniceerde 24 mei, maar pas vanaf de 31ste. Dan is het verplicht om spelers af te staan, maar Ten Hag gaf aan dat er gesproken wordt over het moment van afstaan, omdat Ajax zo'n druk programma heeft gehad.

gerelateerd