'Botman op de radar van Manchester United en Atalanta'

'Botman op de radar van Manchester United en Atalanta'

16 mei 2021 – Sven Botman kan komende zomer verkassen naar de Premier League of de Serie A. De 21-jarige verdediger, die in zijn debuutseizoen bij LOSC Lille furore maakt, staat op de radar van Manchester United en Atalanta Bergamo. Vooral laatstgenoemde club hoopt op de komst van de Jong Oranje-international.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde journalist Ignazio Genuardi. Atalanta moet komende zomer op zoek naar een nieuwe werkgever omdat Cristian Romero waarschijnlijk vertrekt. De nummer twee van Italië ziet zijn opvolger in Frankrijk spelen. Met Lille is Botman bezig aan een geweldig seizoen. Botman en consorten moeten nog twee wedstrijden winnen om de Franse landstitel te veroveren.

Lille heeft momenteel een voorsprong van drie punten ten opzichte van Paris Saint-Germain, dat een beter doelsaldo heeft. Een zege en een gelijkspel is dus genoeg voor Lille om de eerste landstitel sinds 2011 te veroveren. Sindsdien pakte PSG liefst negen keer de titel. Alleen AS Monaco wist de hegemonie in 2017 te doorbreken.

Botman, dit seizoen vaste waarde bij de Franse koploper, greep afgelopen vrijdag naast een ticket voor het EK met het Nederlands elftal. De jonge verdediger staat niet op de lijst met 34 namen die tot de voorselectie behoren. Onder meer Jurriën Timber van Ajax kreeg de voorkeur boven Botman, die Amsterdam afgelopen zomer voor acht miljoen euro verliet.

gerelateerd