Feyenoord-fans breken in bij De Kuip en steken vuurwerk af

Feyenoord-fans breken in bij De Kuip en steken vuurwerk af

16 mei 2021 – Een opmerkelijkheid in De Kuip zondagmiddag: bij de wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk kwamen supporters in het stadion om hun club een steun in de rug te geven. Dat is gezien de coronasituatie natuurlijk verboden, maar zij lieten hun aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij gaan. Er werd namelijk volop vuurwerk afgestoken door de fans.

Daardoor moest Bas Nijhuis zelfs de wedstrijd stil leggen. Het vuurwerk was namelijk hard en zorgde vanwege de rook ook nog eens voor flink wat overlast. Het werd door de spelersgroep echter opgepikt als een steun in de rug, want de Feyenoorders op het veld beloonden het optreden van de fans met een applaus. De veldmeester stond iets minder te springen, want hij moest in actie om de vuurwerkschade te repareren.

Na een kleine tien minuten waren de supporters zelf weer uit De Kuip vertrokken en kon er na een kleine veldreparatie wel verder gevoetbald worden door de Feyenoorders, die op dat moment al met 3-0 voorstonden tegen RKC Waalwijk. De steun in de rug was vermoedelijk voor de strijd in de play-offs, die aanstaande is en normaliter tegen stadgenoot Sparta Rotterdam gespeeld wordt.

Of er mensen zijn opgepakt voor het binnendringen van het stadion, dat verboden is vanwege de coronaregels in Nederland, is onbekend. Wel is het hoogst opmerkelijk dat de supporters deze vorm van steun hebben gekozen bij Feyenoord, aangezien ze feitelijk gezien inbraken in hun eigen stadion. Het incident krijgt dan ook ongetwijfeld nog een staartje in Rotterdam-Zuid.

gerelateerd