Ajax voegt zich bij uniek rijtje teams met honderd competitiegoals

Ajax voegt zich bij uniek rijtje teams met honderd competitiegoals

16 mei 2021 – Sébastien Haller bracht Ajax zondagmiddag al na twaalf minuten op voorsprong tegen Vitesse. De Ivoriaanse spits hielp zijn ploeg daarmee aan doelpunt nummer honderd dit seizoen. Slechts vier andere ploegen slaagden er deze eeuw in minstens honderd keer tot scoren te komen. Deze teams gingen de Amsterdammers voor.

Ajax kwam zelf deze eeuw twee keer tot minstens honderd treffers. Twee jaar geleden leidde de doelpuntendrift met spelers als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong tot de landstitel. De teller eindigde destijds op liefst 119 treffers. Ook in 2009/10 werd er minstens honderd keer gescoord. De in totaal 106 treffers leverden echter geen prijs op: FC Twente ging er met de titel vandoor.

Ook PSV greep in 2013 met een karrevracht aan goals naast het kampioenschap. 103 treffers waren niet genoeg om Ajax écht uit te dagen, want de Amsterdammers sloten het seizoen af met zeven punten voorsprong op de voornaamste concurrent. In 1999/2000 lukte het PSV wél: de Eindhovenaren waren met 105 goals de allerbeste van het seizoen.

Haller tekende met zijn treffer tegen Vitesse voor competitiegoal nummer elf dit seizoen. Dat is knap, gezien het feit dat hij pas in de winterstop naar de Eredivisie kwam. Topscorer bij Ajax dit seizoen is Dusan Tadic. De aanvoerder schoot tot dusverre veertien keer raak.

gerelateerd