Napoli duwt Juventus met zege weer naar Europa League-plek

16 mei 2021, 14:27

Napoli heeft zich met een 0-2 zege op Fiorentina weer virtueel op een Champions League-plek geknokt. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso steeg dankzij de overwinning naar de derde plaats in de Serie A en heeft komende week drie punten nodig om zich komend seizoen van een plek in de grootste competitie ter wereld te voegen.

Juventus zal de zege van Napoli met pijn in de ogen hebben aanschouwd. De ploeg van Matthijs de Ligt zakte daardoor namelijk weer naar de vijfde plaats in de competitie. Naast landskampioen Inter heeft ook Atalanta goede papieren om het miljardenbal te bereiken. De ploeg uit Bergamo heeft 78 punten, twee meer dan Napoli en drie meer dan AC Milan en Juventus.

Juventus staat er het slechtst voor, omdat AC Milan nog twee wedstrijden voor de boeg heeft. De Milanese club neemt het nog op tegen Cagliari en Atalanta, terwijl Napoli komend weekend Hellas Verona ontvangt. Voor Juventus rest op de slotdag van de competitie een bezoek aan Bologna. Juve heeft een nipt beter doelsaldo dan Milan, maar legt het af tegen Napoli.

De Napolitanen wonnen met 0-2 dankzij twee fortuinlijke treffers. Na rust opende Lorenzo Insigne de score, nadat hij aanvankelijk vanaf elf meter had gemist. De aanvaller schoot echter raak uit de rebound. Piotr Zielinski verdubbelde tien minuten later de voorsprong met een van richting veranderd schot. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen