Update: 'Premie ontkennend FC Emmen bedraagt 25.000 euro'

Update: 'Premie ontkennend FC Emmen bedraagt 25.000 euro'

16 mei 2021 – FC Emmen heeft Fortuna Sittard een aanmoedigingspremie geboden om hen te motiveren de wedstrijd tegen Willem II te winnen. Emmen kan de vijftiende plaats veroveren bij een zege op VVV-Venlo én als Willem II punten morst tegen Fortuna. De Limburgers zijn echter niet akkoord gegaan met het aanbod en zijn naar de KNVB gestapt.

Dat bevestigt Fortuna in gesprek met het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. "Uiteraard hebben we dit meteen geweigerd en dit meteen bij de KNVB neergelegd", zegt algemeen directeur Ivo Pfennings via een woordvoerder in gesprek met het AD. Het aanbieden van een aanmoedigingspremie is verboden, zo heeft de club opgenomen in het reglement. Inmiddels is de aanklager betaald voetbal ingeschakeld.

"We hebben zelf besloten dit aanbod te weigeren", vervolgt de woordvoerder. "We vinden als club dat we áltijd moeten winnen. Dus ook vanmiddag tegen Willem II. Daar hebben we geen aanmoedigingspremie voor nodig." Fortuna Sittard bezet momenteel de tiende plaats in de Eredivisie en kan alleen met een wonder nog in aanmerking komen voor de play-offs.

Voor FC Emmen is het zaak Willem II te passeren op de ranglijst. Het verschil tussen de degradatiekandidaten bedraagt slechts één punt. Het is niet bekend welke straf Emmen boven het hoofd zou hangen.

UPDATE
De aanmoedigingspremie die Emmen aan Fortuna wilde betalen, bedraagt volgens commentator Christian Willaert 25.000 euro. Beide clubs hebben geïnformeerd bij de KNVB of het door mocht gaan. Omdat de KNVB geen akkoord gaf, is Emmen er volgens de commentator niet mee doorgegaan. Ook voorzitter Ronald Lubbers ontkende de beschuldigingen. 

gerelateerd