'City hoort krankzinnige salariseis Messi, PSG wil Lewandowski'

'City hoort krankzinnige salariseis Messi, PSG wil Lewandowski'

16 mei 2021 – Manchester City is nog altijd in de markt voor Lionel Messi, die komende zomer over een aflopend contract beschikt bij FC Barcelona. De 33-jarige Argentijn is daarom transfervrij op te pikken, maar toch zullen de geïnteresseerde Engelsen flink de portemonnee moeten trekken. Messi hoopt bij Manchester City met afstand de best betaalde voetballer ter wereld te worden.

The Sun weet namelijk te melden dat Messi bereid is om naar City te verkassen, maar voor een weeksalaris van liefst 580.000 euro. Nog krankzinniger: Messi hoopt dat loon te ontvangen na de belastingheffing, waardoor City nóg dieper in de buidel moet tasten. Een weeksalaris van 580.000 netto komt neer op een jaarinkomen van 30.160.000 euro. Messi bewijst dit seizoen na een lastige start opnieuw zijn waarde in de ploeg van Ronald Koeman. Met 29 treffers is hij hard op weg naar de topscorerstitel.

Lees ook: McGregor troeft Messi af als best betaalde sporter

Ook Paris Saint-Germain hoopt komende zomer een reuzenslag te slaan op de ranglijst. De Fransen willen volgens L'Équipe Robert Lewandowski naar de Ligue 1 halen. Daarmee zou PSG de droomvoorhoede willen voltooien. Neymar zette eerder al zijn krabbel onder een contract tot 2025, terwijl Kylian Mbappé ook zijn contract moet gaan verlengen. De Fransman overweegt echter een vertrek naar een topclub als Real Madrid.

Lewandowski is dit seizoen aan een waanzinnig jaar bezig in de Bundesliga. De Pool scoorde zaterdagmiddag voor de veertigste keer in de Bundesliga, waardoor hij het record van Gerd Müller uit 1971/72 evenaarde. Lewandowski kan het record komende zondag met een treffer tegen FC Augsburg alleen op zijn naam schrijven.

gerelateerd