Goppel achtte play-offsstunt onmogelijk: "Daar gaan we, vakantie"

Goppel achtte play-offsstunt onmogelijk: "Daar gaan we, vakantie"

16 mei 2021 – Thijmen Goppel groeide zaterdagavond uit tot de grote held van Roda JC, door twee keer te scoren tegen De Graafschap en zijn ploeg daarmee in de race te houden voor een Eredivisieticket (2-3 zege). De middenvelder knokte zich met Roda terug van een achterstand en rekende niet meer op een plek in de volgende ronde. 

"We waren de underdog en toen we met 2-1 achter kwamen, dacht ik: daar gaan we. Vakantie", is Goppel in gesprek met ESPN eerlijk. "Maar ik ben heel blij dat we nog een wedstrijd kunnen spelen, want dit is het mooiste wat er is, kan ik je vertellen." Goppel tekende voor de 2-2 en bracht zijn ploeg een kwartier voor tijd zelfs op voorsprong. Daarmee knikkerde Roda De Graafschap uit de promotiestrijd.

Goppel was dolblij met zijn dubbelslag. Ik ben niet zo iemand die veel scoort, ik heb ze voor nu bewaard denk ik. Ja lekker, genieten." Roda neemt het in de volgende ronde van de play-offs op tegen NEC. De Nijmegenaren waren in de eerste ronde met 0-4 te sterk voor Almere City. In de andere play-offs staat NAC tegenover de nummer zestien van de Eredivisie. Dat wordt FC Emmen of Willem II.

Lange tijd was het niet eens zeker dat Roda zou deelnemen aan de play-offs. De Kerkraders eindigden slechts op de achtste plaats, waardoor de Limburgers de slechtst geklasseerde ploeg waren. Uitgerekend met De Graafschap werd afgerekend. De Doetinchemmers stevenden maandenlang op directe promotie af, maar kwamen op de slotdag van de competitie tekort.

gerelateerd