Hiervoor wordt nog gestreden in het buitenland

16 mei 2021, 11:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Eredivisie beleeft zondagmiddag haar ontknoping, in het buitenland volgt de week erna de climax. In Duitsland, Italië en Engeland zijn de landskampioenen al bekend, maar er valt in de slotfase van de competitie nog veel te verdelen. Dit staat er nog op het spel in de vijf grootste competities van Europa.

Premier League

Manchester City kroonde zich vorige week al tot landskampioen en heeft inmiddels een voorsprong van dertien punten op de nummer twee Manchester United. In Engeland is daarom vooral de strijd om de Europese tickets nog van belang. Leicester City, Liverpool en Chelsea strijden om twee tickets voor de Champions League. Liverpool bezet momenteel de vijfde plaats, waardoor het veroordeeld zou zijn tot Europa League-voetbal. West Ham United hoopt The Reds in de slotfase van de competitie echter nog af te troeven. Voor Fulham, West Bromwich Albion en Sheffield United is het doek al gevallen: zij keren volgend jaar terug naar de Championship.

La Liga

Wekenlang streden Atlético Madrid, Real Madrid, FC Barcelona én Sevilla om de landstitel, maar na slechte resultaten zijn de laatste twee ploegen afgehaakt. Atlético heeft nog twee wedstrijden om de voorsprong van twee punten op Real te verdedigen. Barça en Sevilla volgen op respectievelijk vier en zes punten. Minstens zo spannend is de strijd tegen degradatie. Alavés, Getafe en Huesca kunnen nog degraderen, maar Valladolid, Elche en Eibar hebben de slechtste papieren.

Bundesliga

Serie A

Uitgerekend het brein achter de Super League-plannen moet serieus rekening houden met een Champions League-loos seizoen. Dankzij de zege op landskampioen Inter knokte Juve zich terug naar plaats vier, maar Napoli hoopt De Oude Dame de laatste weken nog af te troeven. Ook voor AC Milan is er alles aan gelegen om de laatste twee duels te winnen en daarmee de terugkeer in het miljardenbal af te dwingen. Crotone en Parma zijn al gedegradeerd, terwijl Benevento een wonder nodig heeft om dat te voorkomen.

Ligue 1

LOSC Lille is twee speelronden verwijderd van een fraaie prestatie: het machtige Paris Saint-Germain aftroeven in strijd om het eremetaal. De ploeg van Sven Botman heeft een voorsprong van drie punten op PSG. De Parijzenaars hebben een beter doelsaldo, dus moet de ploeg van Mitchel Bakker hopen op een misstap van Lille. Voor Dijon is degradatie niet meer te voorkomen. Zeven ploegen moeten nog vrezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen