Drama voor De Graafschap, Leicester City legt beslag op FA Cup

16 mei 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 15 mei.

NEC neemt eerste horde en beëindigt seizoen Almere City FC

NEC heeft zaterdagavond de eerste stap gezet richting promotie naar de Eredivisie door Almere City met 0-4 te verslaan. In navolging van de nummer acht (Roda JC) bereikt nu dus ook de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie de volgende ronde van de play-offs. Almere City controleerde het grootste gedeelte van de wedstrijd, maar het was NEC dat effectief was in de afronding en een sterke verdedigende prestatie leverde.

Drama compleet: De Graafschap klaar in play-offs

De Graafschap heeft voor de tweede keer in vier dagen een dramatische avond beleefd. Waar de ploeg van trainer Mike Snoei woensdag verzuimde rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie, werd zaterdag ook de herkansing verprutst. In de eerste ronde van de play-offs werd er met 2-3 verloren van Roda JC, waarmee de Eredivisie-droom van De Graafschap uiteenspatte.

Babel ziet heldenrol en Turkse titel door vingers glippen

Besiktas heeft zich zaterdagavond voor de zestiende keer gekroond tot kampioen van Turkije. Op de laatste speeldag hield de club uit Istanboel de eerste plaats op het nippertje vast door Göztepe met 1-2 te verslaan. Even leek het erop dat Galatasaray met de titel aan de haal zou gaan. Cim Bom Bom ging dankzij Ryan Babel virtueel aan kop, maar werd na een kwartier van de troon gestoten. Op basis van het doelsaldo (+ 45 om + 44) veroverde Besiktas de titel.

'Zidane licht spelers Real Madrid in over zomers vertrek'

15 Zinédine Zidane lijkt bezig te zijn aan zijn laatste weken in dienst van Real Madrid. De 48-jarige Franse oefenmeester hintte zaterdag op de persbijeenkomst richting de wedstrijd tegen Athletic Bilbao op een vertrek en volgens Goal heeft Zidane de spelersgroep inmiddels ingelicht over zijn plannen om De Koninklijke te verlaten.

NAC houdt promotiedroom levend met zege op Volendam

NAC Breda heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie. Aan de hand van de sterk spelende Möise Adiléhou (goal en assist) en Lewis Fiorini (goal en assist) boekte het een 4-1 overwinning op FC Volendam. Kaj de Rooij, Michaël Maria en Samuele Mulattieri waren de overige doelpuntenmakers in het Rat Verlegh Stadion,

Leicester boort Ziyech eerste prijs door neus en pakt FA Cup

Leicester City heeft zaterdagavond voor de eerste keer in de clubhistorie de FA Cup gewonnen. De ploeg van manager Brendan Rodgers won in Wembley Stadium met 0-1 van Chelsea dankzij een fantastisch doelpunt van Youri Tielemans. Hakim Ziyech kon als basisspeler zijn stempel niet drukken namens de Londenaren en moet dus wachten op zijn eerste prijs in dienst van de Engelse topclub.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen