'Zidane licht spelers Real Madrid in over zomers vertrek'

'Zidane licht spelers Real Madrid in over zomers vertrek'

15 mei 2021 – Zinédine Zidane lijkt bezig te zijn aan zijn laatste weken in dienst van Real Madrid. De 48-jarige Franse oefenmeester hintte zaterdag op de persbijeenkomst richting de wedstrijd tegen Athletic Bilbao op een vertrek en volgens Goal heeft Zidane de spelersgroep inmiddels ingelicht over zijn plannen om De Koninklijke te verlaten.

Zidane was zaterdag op de persconferentie cryptisch over zijn toekomst. "Er kan van alles gebeuren. Men zegt dat ik voor mijn verantwoordelijkheid wegloop als ik vertrek, maar zo ben ik niet. Er komt een moment dat het tijd is om dingen te veranderen. Niet alleen voor mij, maar ook voor de club", sprak Zidane toen hem werd gevraagd naar volgend seizoen.

Het heeft er alle schijn van dat Zidane inmiddels een knoop over zijn toekomst heeft doorgehakt. De vermeende aankondiging kan niet los worden gezien van het gerucht dat de ronde doet in Italië. De Fransman wordt in verband gebracht met een terugkeer naar Juventus, waar hij tussen 1996 en 2001 als speler actief was. Bij de Oude Dame moet hij de opvolger worden van Andrea Pirlo, die onder grote druk staat.

Zidane keerde in maart 2019 terug bij Real Madrid. Over twee periodes won de Franse trainer elf prijzen met de Madrilenen, waaronder drie keer de Champions League. Het zou zomaar kunnen dat Zidane met een twaalfde prijs uit de Spaanse hoofdstad vertrekt. Real Madrid strijdt namelijk nog om de landstitel. Met nog twee wedstrijden te spelen, is de achterstand op Atlético Madrid twee punten.

gerelateerd