Teleurstelling in Doetinchem: "In acht dagen geven we het weg"

Teleurstelling in Doetinchem: "In acht dagen geven we het weg"

15 mei 2021 – Ted van de Pavert vindt dat De Graafschap het aan zichzelf te wijten heeft dat de club promotie naar de Eredivisie is misgelopen. De ploeg van trainer Mike Snoei ging zaterdagavond in de eerste ronde van de play-offs ten onder tegen Roda JC Kerkrade en is veroordeeld tot nog een jaar Keuken Kampioen Divisie. Dat komt behoorlijk hard aan op de Vijverberg.

"In acht dagen geven we eigenlijk het hele seizoen weg", begon de aanvoerder zijn verhaal na de wedstrijd bij ESPN. Nadat het in de reguliere competitie tot twee keer toe niet lukte, ging het in de nacompetitie dus ook vroeg verkeerd. "Dat zijn allemaal klappen. We begonnen aardig aan de wedstrijd en voor mijn gevoel was er weinig aan de hand. Na de 2-2 waren we het kwijt en dan zie je dat de klap van Helmond Sport nog vers in het geheugen zit."

Volgens de routinier ging het echter al eerder mis voor de Superboeren. "Het is niet alleen mis gegaan in de laatste week. Ik denk dat we qua veldspel te weinig progressie hebben geboekt. Als je naar het aantal punten kijkt, dan stonden we er gewoon heel goed voor. Dat hebben we zoals bekend in de competitie weggegeven. Dan moet je je herpakken en dat deden we vandaag in de eerste helft goed. Na de 2-2 zakte het helemaal in elkaar en dan sta je hier met lege handen."

De Graafschap kreeg tegen Jong Ajax (1-1), Helmond Sport (0-0) en Roda JC (2-3) voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de afronding ontbeerde het de manschappen van Snoei echter aan enig fortuin. "Geluk dwing je ook af denk ik. Natuurlijk hebben we veel mogelijkheden gehad", weet Van de Pavert, die de vinger niet op de zere plek kan leggen. "Ik weet niet of dat kwaliteit, pech of echte wil om te winnen is. Het mocht in ieder geval niet zo zijn. Dat is erorm teleurstellend."

gerelateerd