Drama compleet: De Graafschap klaar in play-offs

Drama compleet: De Graafschap klaar in play-offs

15 mei 2021 – De Graafschap heeft voor de tweede keer in vier dagen een dramatische avond beleefd. Waar de ploeg van trainer Mike Snoei woensdag verzuimde rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie, werd zaterdag ook de herkansing verprutst. In de eerste ronde van de play-offs werd er met 2-3 verloren van Roda JC, waarmee de Eredivisie-droom van De Graafschap uiteenspatte.

In de openingsfase streden beide teams om elke meter, maar tot echt grote kansen kwam het niet. De angst om wat weg te geven was merkbaar. Na ruim tien minuten spelen brak de wedstrijd toch open. Nadat De Graafschap slordig was, profiteerden de Limburgers in de omschakeling. Vente kwam oog in oog te staan met Rody de Boer, waarna hij overtuigend binnenschoot, 0-1. Binnen twee minuten was de reactie er al van de Graafschap. Na een goede aanval buitenom wist Van Mieghem rustig binnen te schieten. Nog geen kwartier gespeeld en de stand was alweer gelijk, 1-1.

De wedstrijd kende daarna nog steeds veel strijd, maar dat was vooral op het middenveld terug te zien. De duels waren stevig, wat ten koste van het voetbal ging. Ondanks dat beide teams in balans waren, kreeg De Graafschap de grootste kansen. Uiteindelijk werd de ploeg van Snoei beloond voor het harde werken. Na bijna veertig minuten spelen kreeg eerst Clint Leemans een kans, waarop Ted van de Pavert in tweede instantie de bal goed binnen kon koppen vanuit een voorzet. Met deze 2-1 voorsprong zochten ze ook de kleedkamer op.

Roda JC kwam goed uit de kleedkamers en kreeg meteen twee kansen, maar wist niet te scoren. Toen de storm was gaan liggen, werd De Graafschap sterker, maar doelpunten bleven uit. Pas na zeventig minuten spelen was er weer een hoogtepunt te melden. Nadat er lang geen kansen waren aan beide kanten, sloeg Roda JC uit het niets toe. Na een mooie lange bal twijfelde Goppel niet en verlengde de bal direct over De Boer heen, 2-2. De Limburgers hadden meteen de smaak te pakken en pakten door. Amir Absalem ging knap buitenom, waarna zijn voorzet met wat geluk voor de voeten van Goppel kwam, die weer de bal knap binnen wist te schieten, 2-3 voor de Limburgers.

De Graafschap wisselde nog aanvallend, maar wist geen grote kansen meer te creëren. De teleurstelling was na de wedstrijd tegen Helmond Sport al groot, maar nu is het voor de ploeg uit Doetinchem een rampjaar geworden. Roda JC stunt met deze zege en mag zich gaan opmaken voor de halve finale.

Opstellingen en beoordelingen*

De Graafschap: Rody de Boer 6, Jasper van Heertum 6, Ted van de Pavert 7, Toine van Huizen 6,5 (80. Mohamed Hamdaoui), Roland Baas 6 , Elmo Lieftink 6,5 (80. Melvin Platje), Jesse Schuurman 6, Clint Leemans 6,5 (72. Joey Konings), Rick Dekker 6 (72. Johnatan Opoku), Ralf Seuntjens 6,5, Daryl van Mieghem 7

Roda JC: Jan Hoekstra 7,5, Richard Jensen 5,5, Kees Luijckx 6,5, Amir Absalem 6,5, Robert Klaasen 6,5, Patrick Pflücke 6, Danny Bakker 6,5, Erik Falkenburg 6,5 (83. Ali Messaoud), Benjamin Bouchouari 6 (61. Niek Vossebelt 6), Thijmen Goppel 8 (90. Michalis Ioannou), Dylan Vente 7 (90. Fabian Serrarens)

Man of the match: Thijmen Goppel
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd