In vergetelheid geraakte Van Aken aan de slag in België

In vergetelheid geraakte Van Aken aan de slag in België

15 mei 2021 – Joost van Aken vervolgt zijn loopbaan in België. De 27-jarige verdediger houdt het voor gezien bij Sheffield Wednesday en gaat aan de slag bij Zulte Waregem. Bij Essevee tekent de voormalig speler van sc Heerenveen een contract voor twee seizoenen.

Van Aken werd opgeleid door Heerenveen en speelde in totaal 92 wedstrijden voor de Friese club, alvorens hij in 2017 werd verkocht aan Sheffield Wednesday. Het Engelse avontuur van Van Aken werd geen groot succes. De verdediger speelde slechts 32 wedstrijden in het Championship. In het seizoen 2019/20 werd hij verhuurd aan het Duitse VfL Osnabrück.

In België hoopt Van Aken meer aan spelen toe te komen. "De gesprekken die ik had met sportieve staf en de mensen van de club gaven mij meteen een goed gevoel", vertelt van Aken op de website van zijn nieuwe club. "Ik kijk uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen, hopelijk met supporters."

"Achter de schermen bereiden we al enkele weken het nieuwe seizoen voor. Na een erg uitvoerige screening is de komst van Joost ons eerst wapenfeit", reageert Zulte Waregem-baas Eddy Cordier. "We hadden al enkele aangename gesprekken met Joost waaruit blijkt dat hij perfect matcht met het DNA van Essevee."

gerelateerd