Huntelaar bewijst aartsrivaal Dortmund uitstekende dienst

15 mei 2021, 17:24   Bijgewerkt: 15 mei 2021, 17:30

De Champions League-droom van Eintracht Frankfurt dreigt keihard in duigen te vallen. De ploeg van trainer Adi Hütter liet zaterdagmiddag een gouden mogelijkheid onbenut om de top-vier van de Bundesliga binnen te dringen. Klaas-Jan Huntelaar bleek de plaaggeest van Die Adler. Ruim vijfhonderd kilometer verderop schreef Robert Lewandowski geschiedenis.

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 4-3

Nog nooit plaatste Eintracht Frankfurt zich de Champions League, maar zelden was de Duitse club daar zo dichtbij als dit seizoen. De droom om volgend jaar in het belangrijkste Europese clubtoernooi uit te komen, kan echter nog dit weekend nog uiteen spatten. Op bezoek bij het al gedegradeerde Schalke 04 leed Eintracht Frankfurt een pijnlijke en bovenal cruciale nederlaag.

Huntelaar speelde een hoofdrol in de doelpuntrijke wedstrijd in Gelsenkirchen. Na een kwartier opende hij de score. Zijn strafschop werd nog gekeerd door Kevin Trapp, maar in de rebound schoot de Nederlandse aanvaller alsnog raak. Nadat Eintracht Frankfurt door doelpunten van André Silva en Evan N'Dicka de 1-0 achterstand had omgebogen in een 1-2 voorsprong, toonde Huntelaar opnieuw zijn kwaliteiten.

Met een lepe hakbal bediende de 76-voudig international Blendi Idrizi, die zijn eerste doelpunt in de Bundesliga maakte. Het was het laatste wapenfeit van Huntelaar, die vanaf de bank zag hoe zijn teamgenoten het karwei afmaakten. Door de 4-3 blijf Eintracht Frankfurt steken op de vijfde plaats. Winnen Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg later dit weekend, dan kan Eintracht niet meer in de top-vier eindigen.

SC Freiburg - Bayern München 2-2

In Freiburg waren alle ogen op één man gericht: Robert Lewandowski. Zou de Poolse doelpuntenmachine het magische record van Gerd Müller evenaren? De legendarische Duitse aanvaller was in het seizoen 1971/72 liefst veertig trefzeker. Dat Bundesliga-record moet hij nu delen met Lewandowski, want de spits van Bayern München maakte zaterdag zijn veertigste doelpunt van het seizoen.

Lewandowski opende halverwege de eerste helft de score door vanaf de strafschopstip de Nederlandse doelman Mark Flekken te verschalken. Na zijn doelpunt toonde de Pool een shirt met een foto van Müller en de tekst '4ever Gerd'. Zijn teamgenoten eerden Lewandowski met een erehaag. Ondanks het doelpunt van de Pool slaagde Bayern er niet in zijn sportieve plicht te vervullen. De ontmoeting met Freiburg eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Overige uitslagen:

Arminia Bielefeld - 1899 Hoffenheim 1-1

FC Augsburg - Werder Bremen 2-0

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1-2

Hertha BSC - FC Köln 0-0

Bayer Leverkusen - Union Berlin 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen