Atalanta plaatst zich voor derde keer op rij voor CL

Atalanta plaatst zich voor derde keer op rij voor CL

15 mei 2021 – Atalanta komt volgend seizoen voor het derde jaar op rij uit in de Champions League. De nummer twee van de Serie A verspeelde op bezoek bij Genoa nog bijna een 1-4 voorsprong, maar de eindstand van 3-4 was voldoende voor een plek in de top vier. Daarmee is Atalanta na kampioen Inter de tweede Italiaanse club die zich verzekert van een ticket voor het miljardenbal.

Sinds een aantal jaar heeft Atalanta zich in de subtop van het Italiaanse voetbal genesteld. In 2019 eindigde de ploeg - ook toen al met oud-Eredivisiespelers Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens - als nummer drie, de hoogste eindklassering in de clubhistorie. De ploeg mocht bovendien voor het eerst deelnemen aan de Champions League. Het verdween ook niet meer van dat podium. Vorig seizoen werd de ploeg opnieuw derde en ook dit seizoen werd Champions League-voetbal dus veilggesteld.

Uit bij Genoa kon de nummer twee van Italië dat bewerkstelligen. Daar leek het zich van bewust, want in de eerste helft werd al flink uitgehaald. Al na negen minuten maakte topscorer Duvan Zapata de openingstreffer, waarna doelpunten van Ruslan Malinovsky en Robin Gosens voor een 0-3 ruststand zorgden. Het wedstrijdbeeld kantelde na rust, toen Eldor Shomurodov al vroeg scoorde namens Genoa. Na doelpunten van Mario Pasalic (Atalanta) en Goran Pandev (Genoa) was het even stil, tot Shomurodov vijf minuten voor tijd 3-4 maakte en voor een spannende slotfase zorgde. De gelijkmaker viel echter niet meer en Atalanta kan zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Champions League.

Zo pakt het Atalanta van Hateboer, De Roon, Gosens (die in de basis stonden) en Sam Lammers (viel in) het tweede van de vier Italiaanse Champions League-tickets. Verrassend genoeg zijn AC Milan, Napoli en Juventus nog niet zeker. Die drie ploegen spelen nog twee wedstrijden, waarna een van de drie veroordeeld zal zijn tot de Europa League. Vooralsnog heeft Juventus de slechtste papieren: ​de ploeg van Matthijs de Ligt staat één punt achter op Napoli en drie op Milan. 

gerelateerd