Drommel blikt terug: "Wat heb ik hier niet meegemaakt?"

15 mei 2021, 13:24

Joël Drommel staat zondagmiddag tegen ADO Den Haag een emotionele wedstrijd te wachten. De goalie staat voor de laatste keer onder de lat bij FC Twente, de club waar hij sinds 2014 onder contract staat en waar hij zijn eerste wedstrijden in het betaald voetbal speelde. Daarna verhuist hij naar Eindhoven, waar hij de komende jaren voor PSV zal keepen.

"Het voelt wel gek dat het moment eraan komt", begon Drommel een uitgebreid interview met Tubantia. "Ik heb hier zeven jaar gezeten, FC Twente is een deel van mijn leven geworden. Het is natuurlijk doodzonde dat er geen supporters bij zijn. Gelukkig mogen mijn ouders en vriendin voor deze ene keer bij de wedstrijd zijn, daar ben ik al heel blij mee. Natuurlijk zit het in mijn achterhoofd dat dit mijn laatste wedstrijd voor FC Twente wordt, maar ik probeer het te benaderen als elke andere wedstrijd. Ik moet er gewoon staan, zoals altijd."

Drommel blikte onder meer terug op zijn debuut in 2015, thuis tegen Ajax (2-2). Interim-trainer René Hake en Ted van Leeuwen riepen de toen achttienjarige keeper op kantoor. "Alfred Schreuder was de week ervoor ontslagen en Hake had het overgenomen. Toen vroegen ze: 'wil je spelen tegen Ajax?' Ze bedoelden: 'durf je het aan om te debuteren tegen zo'n grote tegenstander in een uitverkocht stadion?' Ik zei: 'Tuurlijk'. Zo'n kans moet je als achttienjarige meteen pakken."

Die wedstrijd was het begin van een tijd met veel hoogte- en dieptepunten voor Drommel. "Wat heb ik niet meegemaakt? Ik ben gedegradeerd met de club, kreeg bakken vol kritiek, Twente had grote financiële problemen, we zijn gepromoveerd, ik ben twee keer uit het doel gehaald en heb me teruggeknokt, door corona werd het vorige seizoen niet afgemaakt en nu spelen we in stadions zonder publiek", somde de keeper op. "Op het gebied van mentale weerbaarheid krijgt PSV een heel ervaren keeper."

Voor het zover is staat Drommel morgen dus nog één wedstrijd onder de lat bij FC Twente. "Dan zit het er morgen rond half vijf op. Het bezorgt me wel een dubbel gevoel. Ik ga de club, de supporters en de mensen missen. Net als de streek, het wonen hier. Ik heb hier alles meegemaakt en ben in Twente van een jochie een man geworden. Hopelijk kan ik volgend seizoen afscheid nemen van de supporters als ik hier met PSV ben. Dat zou me heel veel doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen