Lewandowski aast op record: "Ongekend wat hij laat zien"

15 mei 2021, 11:43   Bijgewerkt: 15 mei 2021, 11:59

Robert Lewandowski kan vandaag een heel bijzonder record uit de boeken schieten. De Poolse spits staat dit seizoen op 39 doelpunten en heeft er dus nog twee nodig om de veertig van Gerd Müller, het hoogste aantal ooit in de Bundesliga te verbreken. De Telegraaf sprak erover met een andere voormalig topspits van Bayern MünchenRoy Makaay

Ook Makaay herinnert zich dat het record van Müller in zijn tijd ter sprake kwam, in de zomer van 2004. "Na drie wedstrijden stond ik op zes goals. Toen werd het record met alle bijbehorende statistieken er halsoverkop bijgehaald." Makaay eindigde op 'slechts' 22 doelpunten, maar hij verwacht dat Lewandowski het record wél zal verbreken. "Hij heeft er in de laatste twee duels (Freiburg-uit en Augsburg-thuis, red.) nog twee nodig. Nu Bayern al kampioen is, gaan zijn medespelers er alles aan doen om Lewandowski aan die twee doelpunten te helpen", voorspelde hij. 

Makaay is uiteraard lovend over de spits die erop los scoort voor de club waar hij dat tussen 2003 en 2007 ook deed. "Hij doet het al jaren, hè. Neem het afgelopen seizoen. Toen maakte hij al 34 goals in de Bundesliga en werd hij topscorer in de Champions League. Nu staat hij op 39 treffers, terwijl hij nota bene vijf wedstrijden heeft gemist. Als iemand het verdient om het record te verbreken, dan is het Lewandowski. Het is ongekend wat hij laat zien."

Over wie van de spitsen nu hoger staat in de hiërarchie van Bayern-doelpuntenmakers, wil Makaay het niet hebben. "Dat laat ik aan anderen over, ik ga mezelf niet met anderen vergelijken." Wel noemt hij Gerd Müller nog altijd 'de absolute nummer één'. "Daarachter komen Lewandowski, Giovane Elber, Karl-Heinz Rummenigge en ik. In welke volgorde, dat mogen anderen bepalen."

Lewandowski kan zijn twee doelpunten vanmiddag al maken in het uitduel tegen SC Freiburg. Om 15:30 uur wordt er afgetrapt. Lukt het vanmiddag niet, dan heeft de Pool volgende week tegen FC Augsburg nog een kans. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen