Petrovic beschuldigt arbitrage van gunfactor voor Emmen

15 mei 2021, 09:29   Bijgewerkt: 15 mei 2021, 09:45

Tot aan de laatste speeldag is Zeljko Petrovic met Willem II verwikkeld in een degradatiestrijd tegen FC Emmen. De trainer merkt dat de Drentenaren in Nederland de gunfactor hebben, maar vindt de lof voor de club overdreven. Hij stelde zelfs dat ook scheidsrechters enkele beslissingen bewust in het voordeel van Emmen namen. 

"Ze hebben zich goed teruggeknokt hoor", erkende Petrovic in het Algemeen Dagblad. "Maar die club heeft in de winterstop wel een paar miljoen in de selectie gepompt. Emmen is niet dat schattige clubje dat overpresteert, maar dat imago hebben ze wel. Ze hebben een enorme gunfactor. Als ik een aantal beslissingen ook zag de afgelopen maanden... Wel of geen rood, wel of geen penalty. Kijk het zelf nog maar eens terug", suggereerde hij dat zelfs de scheidsrechters Emmen gunstig gezind zijn. 

Daar staat tegenover dat Willem II de arbitrage de nodige keren tegen had, zo vindt Petrovic. "Wij hebben het zelf moeten doen tot nu toe. Voor wat betreft scheidsrechters, de VAR en uitslagen bij andere duels hebben we vooral pech gehad. Dus moeten we het ook zelf maar afmaken, dan hoef je verder nergens naar te kijken", doelde hij op het punt dat de Tilburgers nu nog voor staan op Emmen. Een overwinning op Fortuna Sittard is daarmee genoeg om de nacompetitie te ontlopen.

Willem II heeft de goede uitgangspositie te danken aan de 1-4 overwinning die het afgelopen donderdag boekte op ADO Den Haag. Petrovic is dan ook opgelucht, want bij een minder resultaat lag ook directe degradatie nog op de loer. "Dan was die wedstrijd tegen Fortuna helemaal een zenuwentoestand geworden. Nu hebben we als dat mis zou gaan nog een escape via de play-offs. Maar daar wil ik nog niet aan denken." Willem II trapt morgen (zondag) om 14:30 uur thuis af tegen Fortuna. Op hetzelfde moment speelt FC Emmen een uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde VVV-Venlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen