Nederland
1 – 0
Oostenrijk

'Bondscoach Frank de Boer is 180 graden gedraaid richting het EK'

'Bondscoach Frank de Boer is 180 graden gedraaid richting het EK'

14 mei 2021 – Het niet-oproepen van Ryan Babel (34) bij het Nederlands elftal heeft voor nogal wat vraagtekens gezorgd. Hoewel er altijd veel kritiek was op het bij de selectie zitten van de routinier, zorgt het ontbreken van de aanvaller ook voor vraagtekens. Vooral omdat bondscoach Frank de Boer recent het oproepen van Babel nog volop verdedigde.

'Bijna te vuur en te zwaar verdedigde bondscoach Frank de Boer zijn keus voor Ryan Babel bij de selectie van het Nederlands elftal. Vorige week nog. Toen hekelde hij de criticasters door te stellen dat Babel inmiddels weer basisspeler is bij de Turkse topclub Galatasaray, scoorde en in de spelersgroep met al zijn ervaring een belangrijke rol vertolkt', schrijft De Telegraaf over het niet-oproepen van Babel.

'Al die argumenten zijn door De Boer in één klap overboord gegooid. In de 34-koppige voorselectie van Oranje voor het EK volgende maand is Babel de meest opvallende afwezige', vindt de ochtendkrant, die stelt dat de bondscoach in korte tijd dan '180 graden gedraaid' is richting het EK van de komende zomer. 

Lees ook: De Boer legt uit waarom Babel niet meegaat naar het EK

Bij Veronica Inside werd de afwezigheid van de speler van Galatasaray ook besproken. Analist Johan Derksen snapte wel waarom Babel niet in de voorselectie zit. "Anders was vermoedelijk heel Nederland over hem heen gevallen", dacht de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International. "Het was sowieso al lachwekkend om Babel telkens mee te nemen. Het werd een soort hetze tegen Babel, al kon hij daar zelf ook niets aan doen."

Het Algemeen Dagblad benadrukt waarom het zo moeilijk was voor De Boer om Babel niet op te roepen. 'Ryan Babel viel weleens eerder af voor grote toernooien. In 2008 bijvoorbeeld lag de EK-selectie van Marco van Basten al dagen bij de UEFA toen Babel kort voor het openingsduel zijn enkelbanden scheurde. Weg EK', werpt het een blik op de geschiedenisboeken. 

'Maar dat hij ook deze zomer zal gaan ontbreken, komt onverwachts. Frank de Boer sprong afgelopen jaar meerdere keren openlijk in de bres voor de oudste veldspeler in zijn selectie. Het grote publiek begreep vaak niet dat Babel werd geselecteerd', schrijft het medium, dat stelt dat er andere ervaren spelers moeten opstaan in de selectie van Oranje.

gerelateerd