Opvallende teksten Brobbey, bijzondere avond voor kampioen City

15 mei 2021, 00:30   Bijgewerkt: 14 mei 2021, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 14 mei.

Bijzondere avond voor goalie Carson en Torres én record voor City

De datum 14 mei 2021 staat voor altijd met hoofdletters in de herinnering van keeper Scott Carson (35). De zeer ervaren sluitpost van Manchester City maakte na twee seizoenen in dienst van The Citizens vrijdagavond eindelijk zijn debuut namens de kampioen van Engeland. Hoewel de doelverdediger driemaal moest vissen, won City dankzij Ferrán Torres van Newcastle United (3-4) – waarbij Carson ook nog eens een penalty pakte.

Opvallende teksten Brobbey: "Over paar jaartjes terug"

Brian Brobbey (19) heeft de geruchten over een snelle terugkeer bij Ajax weer wat extra leven ingeroepen. De geruchten gaan dat directeur voetbalzaken Marc Overmars gaat proberen om het talent meteen weer over te nemen van RB Leipzig, dat hem transfervrij overneemt van de Amsterdammers in de komende zomer. Zelf hoopt het talent in elk geval over een aantal jaar terug te komen in de Johan Cruijff Arena.

'Transfersoap' bij de vrouwen: FC Twente boos op Ajax

Een bijzondere affaire in de Eredivisie Vrouwen: in de kampioenspoule heeft FC Twente vrijdagavond Ajax verslagen (1-0) waardoor het verzekerd is van deelname aan de Champions League volgend seizoen. Na de overwinning op de Amsterdammers kwam trainer Tommy Stroot met een opvallende onthulling: in de afgelopen periode zou Ajax twee spelers van FC Twente-spelers hebben benaderd tussen twee onderlinge duels in.

Robben ontbreekt komend weekend bij FC Groningen

Arjen Robben (37) zal op de slotdag van de Eredivisie niet in actie komen namens FC Groningen. Na zijn goede wedstrijd tegen FC Emmen en korte invalbeurt tegen AZ wordt de aanvaller gespaard voor de play-offs, waarin de Noorderlingen FC Utrecht gaan treffen. De buitenspeler is weliswaar gewoon fit, maar krijgt rust van trainer Danny Buijs, die nog enkele andere spelers mist.

Koeman stuurt verdediger Mingueza (22) naar het tweede team

Ronald Koeman heeft verdediger Oscar Mingueza (22) niet meer nodig in het restant van de Spaanse titelstrijd. De coach van FC Barcelona heeft de verdediger teruggestuurd naar het tweede elftal van de Catalanen. Dat is overigens niet per se omdat hij heel ontevreden is over hem, maar wel om te proberen om hem een bijdrage te laten leveren aan promotie van dat team.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen