Opvallende teksten Brobbey: "Over paar jaartjes terug"

Opvallende teksten Brobbey: "Over paar jaartjes terug"

14 mei 2021 – Brian Brobbey (19) heeft de geruchten over een snelle terugkeer bij Ajax weer wat extra leven ingeroepen. De geruchten gaan dat directeur voetbalzaken Marc Overmars gaat proberen om het talent meteen weer over te nemen van RB Leipzig, dat hem transfervrij overneemt van de Amsterdammers in de komende zomer. Zelf hoopt het talent in elk geval over een aantal jaar terug te komen in de Johan Cruijff Arena.

Dat wil hij overigens wel pas nádat hij enkele prijzen gepakt heeft in Duitsland, waarmee hij in elk geval niet zinspeelt op een héél snelle comeback al in deze zomer. "Ik wil belangrijk worden in Duitsland. Veel doelpunten maken, prijzen proberen te pakken daar. En over een paar jaartjes, hopelijk alweer terug, thuis hier", gaf Brobbey weer voer voor discussie over een snelle rentree van de aanvaller, die naar eigen zeggen 'alles' gaat missen in Amsterdam bij Ajax. Dat hij alweer snel terug wil komen, zijn opvallende teksten, aangezien hij voor een transfer staat naar het buitenland. 

Want met bijvoorbeeld Devyne Rensch heeft hij een hele goede band. "Ook buiten het veld. Ik voetbal al heel lang met hem in de lichtingen", aldus Brobbey, die tevreden terugkijkt naar zijn afgelopen seizoen in de Johan Cruijff Arena. "Het was gewoon een goed seizoen. We hebben prijzen gepakt, belangrijk geweest voor de ploeg. Wij alle drie", doelt hij ook op Rensch en Jurriën Timber, met wie het interview gehouden werd.

Lees ook: Brobbey meteen terugkopen? Ten Hag staat er open voor

Waarom het relatief lang duurde voordat de spits zijn debuut maakte bij Ajax, vertelt Brobbey ook. "Erik ten Hag vond dat mijn conditie nog niet goed genoeg was", blikt het talent terug. "Door veel wedstrijden te spelen en me bij Jong Ajax te laten gelden, zat ik op de bank bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Toen scoorde ik meteen en sindsdien ben ik er."

gerelateerd