Sneijder: "Ik zie Nederland geen Europees kampioen worden"

14 mei 2021, 19:28   Bijgewerkt: 14 mei 2021, 19:33

Recordinternational Wesley Sneijder ziet het Nederlands elftal het EK 2021 in de komende zomer niet winnen. De voormalig middenvelder denkt dat de ploeg van Frank de Boer onder andere met het missen van Virgil van Dijk net wat te veel tegenslagen gehad heeft om zich tot de absolute favoriet te mogen noemen. "En er is genoeg concurrentie om ons heen", weet Sneijder.

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Je moet natuurlijk geluk hebben in de loting. En groeien in de vorm en in het toernooi. Maar ik zie Nederland geen Europees kampioen worden", verwacht de oud-voetballer van onder andere Ajax, Real Madrid en Internazionale over het eindtoernooi in de komende zomer. "Ik hoop het natuurlijk wel, maar we moeten wel realistisch blijven."

Volgens Sneijder is niet alleen het ontbreken van Vigil van Dijk een enorme tegenslag. "We lopen tegen bepaalde tegenslagen aan. Ook dat Daley Blind nog niet fit is. Dat wordt de belangrijkste schakel binnen Oranje, of hij het nog gaat halen of niet", looft Sneijder de man met wie hij in 2014 in Brazilië nog een zo goed WK voetbalde. "Ik kijk wel heel erg uit naar het toernooi."

Lees ookWeinig toernooi-ervaring bij Oranje na afvallen van Babel

Toch hoopt de recordinternational vooral ook dat er in de zomer wat corona betreft weer iets meer kan en mag. "Ik keek het Nederlands elftal altijd buiten in de wijk, maar dat moet straks wel mogen", weet hij. "Daarom lijkt het toernooi voor de Nederlanders nog ver weg en leeft het nog niet echt. Vanwege de restricties. Laten we hopen dat er aantal versoepelingen zijn en dat de wijken weer Oranje zullen kleuren." Volgens Sneijder is de verbinding bij de mensen in Nederland ook belangrijk voor de ploeg van Frank de Boer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen