Antony mag zich verheugen op Spelen, Alves terug bij Brazilië

Antony mag zich verheugen op Spelen, Alves terug bij Brazilië

14 mei 2021 – Ajax-aanvaller Antony mag zich mogelijk verheugen op deelname aan de Olympische Spelen. De buitenspeler is door bondscoach Jardine opgenomen in de voorlopige selectie van de Brazilianen voor het eindtoernooi. Mocht hij opgeroepen worden, is de kans wel groot dat hij de competitiestart van Ajax zal moeten missen.

De Olympische Spelen duren namelijk tot 7 augustus en een dag later staat de Johan Cruijff Schaal op de planning voor Ajax, terwijl een week later de start van de Eredivisie al staat gepland. Zelfs als titelhouder Brazilië de eindstrijd niet haalt, is de kans groot dat Antony eerst nog een vakantie wordt gegund na het toernooi in Japan – en zelfs een verplichte quarantaine na zijn reis is momenteel nog niet uitgesloten.

Mogelijk valt de buitenspeler overigens nog buiten de boot, want er moet nog een onbekend aantal spelers afvallen uit de selectie van Jardine, die onder andere Danilo (Ajax/FC Twente) en Mauro Júnior (PSV) links liet liggen voor de Olympische ploeg. De keuzeheer heeft nog niet laten doorschemeren hoe groot zijn selectie zal worden. Na Ronaldo in 1996 kan Antony de tweede Braziliaanse Eredivisie-speler ooit op de Spelen worden.

Dani Alves terug in de nationale ploeg
Verder was er ook nieuws vanuit Brazilië over de nationale ploeg, waarin Dani Alves terugkeert. De rechtsachter van FC Barcelona is inmiddels 38-jaar maar is na bijna twee jaar afwezigheid nog serieus in beeld om mee te gaan naar de Copa América, want hij zit in de voorselectie. Lucas Verissimo debuteert in de namenlijst, terwijl ook de bij Manchester United opgeleefde Frede voor het eerst sinds 2018 weer eens een oproep heeft gekregen.

gerelateerd