Tadic voedt geruchten: "Wijndal hele goede opvolger Tagliafico"

Tadic voedt geruchten: "Wijndal hele goede opvolger Tagliafico"

14 mei 2021 – Owen Wijndal werd de afgelopen maanden een aantal keer serieus gelinkt aan een transfer naar Ajax en volgens Dusan Tadic (28) zou dat een goede zet zijn van de Amsterdammers. De captain ziet in hem de ideale opvolger van Nicolas Tagliafico, mocht de Argentijn na dit seizoen vertrekken.

Dat vertelt Tadic in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International, in navolging van Marc Overmars en Erik ten Hag. Volgens het dagblad zou Tadic de verdediger van AZ zelfs als de ideale kandidaat bestempelen. "Als Nicolás vertrekt, dan vind ik Owen Wijndal van AZ een hele goede vervanger. Volgens mij past hij goed bij Ajax", stelt de Serviër over de linksachter, die door Frank de Boer opgenomen is in de EK-selectie.

Hoewel onder andere Leicester City concrete interesse heeft in Tagliafico, hoopt de routinier overigens nog meer dat de linksachter gewoon in Amsterdam blijft. "Als Nicolas blijft, dan zou dat heel mooi zijn. Het blijft altijd heel moeilijk om vooraf te voorspellen wie er gaat en wie er blijft", weet Tadic over zijn ploeggenoot, wiens contract doorloopt tot de zomer van 2023.

Lees ook: Wijndal: "Ik denk dat ik beter ben dan Tagliafico en Max"

Tagliafico geniet overigens momenteel een vakantie: hem werd door trainer Erik ten Hag vervroegd seizoenseinde gegund, mede met het oog op de Copa América in de zomer. Bij de selectie van Argentinië is de Ajacied aanvoerder achter FC Barcelona's Lionel Messi, waardoor het voor hem opnieuw een lange zomer wordt.

gerelateerd