Harush ontbreekt mogelijk bij Heerenveen door onrust in Israël

14 mei 2021, 16:32

Door het conflict tussen Israël en Palestina moet sc Heerenveen mogelijk op de slotdag van de Eredivisie keeper Ariel Harush (33) missen. De stand-in voor Erwin Mulder zou van origine pas na het seizoen terugvliegen naar zijn thuisland Israël, maar door de onrust in het land, is de vlucht gewijzigd en reist hij vermoedelijk zondagmiddag al terug.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant althans. Nog helemaal zeker is het niet, maar dat er een flink aantal vluchten is omgezet wél, waaronder dus die van Harush. Daardoor mist hij de thuiswedstrijd tegen zijn oude club Sparta Rotterdam dus mogelijk. Voor de Friezen staat er overigens niets meer op het spel behalve het mogelijk overnemen van de tiende plaats, terwijl De Kasteelheren de beste papieren hebben om de play-offs om Europees voetbal in te gaan.

De kans is dus groot dat Harush, die afgelopen winter een contract voor de rest van dit Eredivisie-seizoen ondertekende, helemaal geen minuten gaat maken namens sc Heerenveen. Tot dusver bleef de doelverdediger namelijk alle achttien duels die hij bij de selectie van trainer Johnny Jansen zat, helemaal op de bank.

Sowieso wordt het een kleine puzzel voor Jansen voor de wedstrijd op de laatste speeldag: Lasse Schöne is vermoedelijk geschorst na zijn directe rode kaart, terwijl Syb van Ottele er sowieso niet bij is na zijn twee gele kaarten tegen FC Emmen. Jan Bekkema en Jaimy Kroesen zijn naast Mulder de andere keepers in de selectie van Heerenveen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen