SC Cambuur
1 – 0
Heracles Almelo

Luhukay blijft ondanks degradatie bij VVV: "Verwijt het mezelf"

Luhukay blijft ondanks degradatie bij VVV: "Verwijt het mezelf"

14 mei 2021 – Jos Luhukay en VVV-Venlo gaan ook komend seizoen met elkaar door. De clubicoon werd twee maanden geleden aangesteld als vervanger van de ontslagen Hans de Koning, maar kon degradatie met de Venlonaren niet voorkomen. VVV zal daardoor volgend seizoen onder leiding van Luhukay in de Keuken Kampioen Divisie acteren.

Luhukay neemt het zichzelf kwalijk dat hij zijn club niet heeft kunnen behoeden voor degradatie. "Ik verwijt mezelf dat we niet in de Eredivisie zijn gebleven. We hebben gezamenlijk het tij niet kunnen keren en daarvoor was ik de laatste maanden verantwoordelijk", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Aan mijn inzet heeft het niet gelegen en dat zal komend seizoen niet anders zijn. Ik blijf, zeker. Het voordeel is dat ik nu in de keuken heb kunnen kijken. Ik weet waar we nieuwe accenten moeten leggen en dat helpt ons hopelijk met het oog op komend seizoen."

Luhukay besefte dat het een enorm moeilijke klus zou worden. "Ik kwam al binnen bij een mentaal aangeslagen groep, na zeven nederlagen op rij. En ook fysiek heeft de club een verschrikkelijk moeilijk seizoen gehad. Kleine selectie, veel spelers die door lichamelijke problemen wegvielen. Kwalitatief konden we dat niet opvangen. Ik heb daar nooit een punt van gemaakt, heb er nooit over geklaagd."

VVV bezet de zeventiende plaats en kan niet meer stijgen op de ranglijst. Daardoor is met nog één duel te gaan het doek gevallen voor de Limburgers. Komende zondag wacht het afscheid van de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Volgens De Limburger zal VVV aantreden met een flink uitgedunde selectie. Zo zijn Georgios Giakoumakis en Thorsten Kirschbaum sowieso niet van de partij.

gerelateerd