Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Stengs ziet EK aan neus voorbij gaan: "Je krijgt wat je toekomt"

Stengs ziet EK aan neus voorbij gaan: "Je krijgt wat je toekomt"

14 mei 2021 – Het verbaast Pascal Jansen niet dat Calvin Stengs ontbreekt in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK. Bondscoach Frank de Boer stuurde negen aanvallers een uitnodiging, maar zijn schoonzoon kreeg er niet een. In de voorselectie van Jong Oranje is wel plek voor de 22-jarige aanvaller van AZ.

Stengs maakte de vorige interlandperiode nog wel deel uit van de (definitieve) selectie van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar, maar wordt nu genegeerd door De Boer. "Calvin heeft in de ogen van de bondscoach te weinig afgedwongen en daar kan ik me iets bij voorstellen", zegt Jansen tegen Voetbal International. "Je krijgt wat je toekomt. Eerder dit seizoen leek Calvin de stijgende lijn te pakken te hebben, maar die heeft hij niet weten door te trekken."

Jansen weet dat Stengs teleurgesteld is dat hij niet meegaat naar het EK. "Maar Calvin moet straks zorgen dat hij goed voor de dag komt bij Jong Oranje. Ik praat altijd al veel met Calvin en we steunen hem uiteraard, maar hij zal uiteindelijk zelf met een antwoord moeten komen", gaat de oefenmeester van AZ verder.

Stengs maakt nog wel kans om met Jong Oranje naar de finaleronde van het EK te gaan. De Nederlandse beloften nemen het op 31 mei in de kwartfinale op tegen hun Franse leeftijdsgenoten. Ook Duitsland, Denemarken, Spanje, Kroatië, Portugal en Italië strijden nog om de Europese titel.

gerelateerd