Hiddink (74) heeft corona: Kluivert tijdelijk bondscoach Curaçao

14 mei 2021, 15:08

Guus Hiddink is besmet met het coronavirus. De 74-jarige oefenmeester behoort tot de risicogroep en is momenteel herstellende van het virus. Hij neemt de komende interlands echter nog niet plaats op de bank als bondscoach van Curaçao, waardoor Patrick Kluivert voor de twee komende interlands naar voren wordt geschoven.

Dat meldt de Curaçaose voetbalbond. Kluivert staat nog onder contract bij FC Barcelona, maar voorzitter Joan Laporta gunt Kluivert de kans om de interlands tegen BVI en Guatemala te leiden. Kluivert stond al tussen 2015 en 2017 als bondscoach voor de groep bij Curaçao. Het is aan hem de taak om twee zeges te boeken, waardoor het land zich bij fase twee van de WK-kwalificatie mag melden.

"Wij wensen Guus Hiddink een spoedig herstel toe en bedankt Kluivert voor zijn beschikbaarheid en bereidbaarheid het team voor de komende periode onder zijn hoede te nemen", schrijft de bond op Twitter. Hiddink nam vorig jaar het stokje over van Remko Bicentini, wiens contract niet werd verlengd.

Voor Kluivert is het een terugkeer in het trainersvak. Momenteel is de oud-topspits actief als hoofd jeugdopleidingen bij FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen