Prognose artsen stemt De Boer positief: Blind lijkt EK te halen

Prognose artsen stemt De Boer positief: Blind lijkt EK te halen

14 mei 2021 – Met Daley Blind heeft Frank de Boer een geblesseerde speler opgenomen in zijn voorlopig selectie van het Nederlands elftal. Dat heeft een reden: de bondscoach gaat ervan uit dat de 31-jarige verdediger op tijd hersteld is voor het EK.

Blind liep eind maart tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (0-7 winst) een zware blessure op. Aanvankelijk ging men ervan uit dat Blind aan zijn knie geblesseerd was geraakt, maar al snel werd duidelijk dat hij een enkelblessure had opgelopen. Kort na de interlandperiode maakte Blind bekend dat hij de voorste enkelband van zijn linkerenkel had gescheurd en het clubseizoen er voor hem op zat.

Het EK leek in het gedrang te komen, maar het herstel van Blind verloopt voorspoedig. "Gezien de prognose van de artsen gaan we ervan uit dat hij het gaat redden", vertelt De Boer tegen OnsOranje. "Zelf staat hij er ook heel goed in. Hij zal er alles aan doen om het EK te halen. Het kan zo zijn dat het herstel een beetje vertraging oploopt en dat hij pas gedurende het toernooi inzetbaar is, maar laten we hopen dat hij eerer bij is. Dat is wel de verwachting, al weet je niet of hij een terugslag krijgt. Het is ieder geval niet zo ernstig als de blessure van Virgil van Dijk."

Blind heeft nog een kleine maand om fit te worden. Het Nederlands elftal speelt op zondag 13 juni zijn eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne. Vier dagen later staat de ontmoeting met Oostenrijk op het programma. Op 21 juni sluit Oranje de groepsfase af met een wedstrijd tegen Noord-Macedonië.

gerelateerd