Nederland
2 – 0
Oostenrijk

De Boer legt uit waarom Babel niet meegaat naar het EK

De Boer legt uit waarom Babel niet meegaat naar het EK

14 mei 2021 – Ryan Babel behoorde de afgelopen jaren steevast tot de selectie van het Nederlands elftal, maar wordt door Frank de Boer niet meegenomen naar het EK. De bondscoach heeft de 34-jarige aanvaller van Galatasaray niet opgenomen in zijn voorselectie. De Boer spreekt van een lastige keuze om Babel geen uitnodiging te sturen.

In een interview met OnsOranje legt De Boer uit waarom Babel geen deel uitmaakt van de voorselectie. "Met Ryan heb ik altijd fantastisch samengewerkt. Vooral ook in mijn periode als coach van Ajax. Ik ken hem goed. Ik weet dat hij heel lang naar het toernooi heeft uitgekeken. Het zou voor hem waarschijnlijk zijn laatste kunststukje zijn geweest. Op persoonlijk vlak is het heel lastig om de keuze te maken. Vandaar dat ik dat soort jongen ook persoonlijk heb opgebeld om te vertellen dat er op dit moment geen ruimte voor ze is in de selectie."

Naast Babel hebben ook onder meer Kevin Strootman en Calvin Stengs de voorselectie niet gehaald. De Boer wilde Babel niet uitnodigen voor het korte trainingskamp dat Oranje belegt voordat de definitieve EK-selectie wordt bekendgemaakt. "Want ik heb mijn keuze al een beetje vast staan. Om hem dan nog twee en een halve dag met een deel van het Nederlands elftal te laten trainen, lijkt me niet gepast. Vandaar dat ik het zo heb medegedeeld. Dat heb ik in een persoonlijk gesprek gedaan, dat zijn niet de makkelijkste en leukste gesprekken."

Nu Babel niet meegaat naar het EK, heeft hij waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het Nederlands elftal al gespeeld. De aanvaller speelde 69 interlands en scoorde tien keer.

gerelateerd