Dit staat er zondag nog op het spel in de Eredivisie

15 mei 2021, 23:31   Bijgewerkt: 16 mei 2021, 09:21

De Eredivisie beleeft zondag de grote ontknoping. In speelronde 34 zullen de laatste beslissingen vallen. Ajax kroonde zich twee weken geleden al tot landskampioen, terwijl ADO Den Haag en VVV-Venlo gisteren degradeerden. Bovendien verzekerde Vitesse zich van plek vier en dus deelname aan de voorronden van de Conference League, terwijl PSV officieus de tweede plek in handen nam. Dit valt er in de laatste speelronde nog te verdelen.

Play-offs Europees voetbal

Door het 1-1 gelijkspel tegen Heracles weet Feyenoord zeker dat het na het seizoen moet deelnemen aan de play-offs. De Rotterdammers nemen het bij het bereiken van de finale bovendien sowieso op tegen FC Utrecht of FC Groningen. Om de achtste plaats wordt nog volop gestreden. Momenteel staat Sparta met 44 punten op die plek, maar Heracles heeft evenveel punten verzameld. Het doelsaldo is echter in het voordeel van de Rotterdammers, die op de laatste speeldag spelen tegen SC Heerenveen. Heracles treft AZ. Fortuna Sittard heeft met een achterstand van drie punten een wonder nodig.

Plek zestien

ADO en VVV zijn al zeker van degradatie, maar de nummer zestien is nog ongewis. RKC nam met een 2-1 zege op FC Twente afscheid van die play-offsplek, waardoor het nu nog gaat tussen Willem II en FC Emmen. Het voordeel is voor de Tilburgers, die één punt meer hebben dan Emmen. De ploeg van Zeljko Petrovic speelt zondag tegen Fortuna, terwijl Emmen op bezoek gaat bij het al gedegradeerde VVV.

Rode lantaarn

Een strijd die alleen op papier van belang is, aangezien zowel de nummer zeventien als achttien dit seizoen degraderen. Voor ADO en VVV dient zich dit weekend de laatste kans aan om het Eredivisieschap met een kleine glimlach af te sluiten. VVV heeft als nummer zeventien de beste papieren om de laatste plaats te ontlopen. ADO neemt afscheid van de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen