Cziommer adviseert PSV: "Ihattaren naar Feyenoord"

14 mei 2021, 08:33

PSV doet er verstandig aan om het contract van Mohamed Ihattaren te verlengen, vindt analyticus Simon Cziommer. De negentienjarige middenvelder heeft nog maar een contract tot 2022 en lijkt daarmee hard op weg naar de Eindhovense uitgang, maar Cziommer heeft een goed plan voor het toptalent in gedachten.

Bij het ESPN-praatprogramma Voetbalpraat deelt hij een interessante gedachte. "Ze moeten zijn contract verlengen en hem daarna aan Feyenoord verhuren. Ik denk het dat voetballen onder Arne Slot wel bij hem past. Sowieso moeten ze Berghuis verkopen en is het voor Feyenoord essentieel om zich weer op de jeugd en het opleiden van spelers te richten. Dat is erg belangrijk voor de club."

Kenneth Pérez verwacht niet dat Ihattaren een stap maakt naar FC Utrecht, om daar aan spelen toe te komen. "Hij heeft dit seizoen qua voetbalontwikkeling een jaar weggegooid. Misschien heeft hij zich ontwikkeld op andere vlakken. Maar zie je hem bij AS Roma binnen komen en dan daar wél spelen? Zoiets zal het wel zijn, gezien de contacten van Riaola."

Ihattaren kwam dit seizoen 22 keer in actie in de Eredivisie, waarvan vooral als invaller. Vorig seizoen was Ihattaren nog vaste waarde bij PSV, maar de middenvelder verloor onder Roger Schmidt zijn basisplaats. De Duitser kreeg het de laatste maanden geregeld aan de stok met het muitende talent. Ihattaren ontbrak de laatste twee duels wegens ziekte.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen