Lewandowski jaagt op bizar record, CL-race Juve en FA Cup-finale

15 mei 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 15 mei.

Specials

Transferweekje

De transfermarkt is al maandenlang gesloten, maar clubs bereiden zich langzaam voor op de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. De markt begint daarom alweer op gang te komen, zeker nu zomerse transferwindow in beeld komt. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

SC Freiburg - FC Bayern München (15.30 uur)

Landskampioen is Bayern München al, maar er is toch nog iets om voor te spelen. Robert Lewandowski heeft nog twee duels te gaan om het onbreekbaar geachte doelpuntenrecord van Gerd Müller aan diggelen te schieten. De Poolse spits staat op 39 treffers, slechts eentje minder dan 'Der Bomber' in het seizoen 1971-72 scoorde. Tegen middenmoter Freiburg krijgt Lewandowski, afgelopen weekend nog goed voor een hattrick, zijn eerste kans.

Juventus - Inter (18.00 uur)

Juventus heeft plaatsing voor de Champions League pijnlijk genoeg niet meer in eigen hand. De achterstand op nummer vier Napoli bedraagt met nog twee duels te gaan één punt. Om nog enigszins hoop te kunnen houden op deelname aan het grootste toernooi ter wereld, is een zege op landskampioen Inter essentieel. De topper zal vanuit Nederlands perspectief bovendien in het teken staan van de clash tussen Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij, die komende zomer hoogstwaarschijnlijk het centrale duo van het Nederlands elftal zullen vormen tijdens het EK.

Chelsea - Leicester City (18.15 uur)

Voor het oog van maar liefst 21.000 (!) fans strijden Chelsea en Leicester City op Wembley om de FA Cup. Voor Hakim Ziyech is het de eerste kans op een prijs sinds zijn overstap naar Engeland. Met een goal in de halve finale tegen Manchester City speelde de ex-Ajacied nog een belangrijke rol in het bereiken van de finale. De gewonnen FA Cup moet het opwarmertje worden richting de Champions League-finale, waarin Manchester City de tegenstander is.

Voetbal op tv

13.30 uur: Burnley - Leeds United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

15.00 uur: Genoa - Atalanta, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

15.30 uur: Hertha BSC - FC Köln, ESPN 3, live verslag van het duel in de Bundesliga

15.30 uur: Schalke 04 - Eintracht Frankfurt, ESPN 6, live verslag van het duel in de Bundesliga

15.30 uur: Bayer Leverkusen - FC Union Berlin, ESPN 2, live verslag van het duel in de Bundesliga

15.30 uur: SC Freiburg - FC Bayern München, ESPN 4, live verslag van het duel in de Bundesliga

16.00 uur: Southampton - Fulham, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

18.00 uur: Juventus - Inter, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Serie A

18.15 uur: Chelsea - Leicester City, BBC One, live verslag van het duel in de FA Cup

20.45 uur: AS Roma - SS Lazio, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

21.00 uur: Brighton & Hove Albion - West Ham United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen