Primeur voor Giakoumakis: "Wij speelden het slechtst"

14 mei 2021, 07:51

Georgios Giakoumakis beleefde dit weekend een opvallende primeur. De Griekse goaltjesdief is niet meer te achterhalen op de topscorerslijst in de Eredivisie, maar degradeert met VVV-Venlo naar het tweede niveau. Daarmee is hij de eerste topscorer ooit die zich niet weet te handhaven.

In gesprek met het Algemeen Dagblad deelt hij zijn pijn. VVV begon nog sterk aan het seizoen, maar wist in de slotfase van de competitie bijna drie maanden geen zege meer te noteren. "Ik heb in die reeks weinig gescoord. Ook ik was mijzelf niet. We verdienden ook geen punten, want we speelden het slechtste voetbal van de Eredivisie. It's fucked up."

Voor Giakoumakis werd het een memorabel seizoen. Nooit eerder was de spits zo vaak trefzeker in de competitie. "Ik heb nog nooit zo vaak gescoord, maar ik zou willen dat het ons handhaving had opgeleverd. Dat was mijn eerste doel toen ik voet op Nederlandse bodem zette. Het voelde niet alsof ik scoorde als we verloren. Ik heb niet zoveel genoten van de goals als ik zou willen. Ik kan nu ook niet van deze prestatie genieten. Ik kan niet blij zijn."

Voor Giakoumakis dreigt nu een afscheid in mineur. VVV heeft goede hoop dat het de goalgetter voor een hoge transfersom kan verkopen. Giakoumakis hoopt vooral dat zijn club snel terugkeert op het hoogste niveau en wil niet denken over zijn eigen toekomst. "Ik heb geen zin om daar vandaag aan te denken. Ik weet niet of ik erbij ben, maar ik hoop en ben ervan overtuigd dat VVV snel terugkeert in de Eredivisie."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen