Real Madrid blijft Atlético Madrid in de nek hijgen

13 mei 2021, 23:52

Real Madrid heeft de strijd om de Spaanse titel wat meer spanning gegeven. De ploeg van trainer Zinédine Zidane zette donderdagavond de uitwedstrijd tegen Granada om in een 1-4 overwinning en voerde zo de druk op koploper Atlético Madrid weer wat op. Het verschil tussen de clubs uit de Spaanse hoofdstad is, met nog twee wedstrijden te gaan, twee punten.

Real Madrid liet in de vorige speelronde de mogelijkheid liggen om aan kop te komen in La Liga. Tegen Sevilla (2-2) profiteerde het niet van het gelijkspel tussen Atlético Madrid tegen FC Barcelona (0-0). Voorafgaand aan het duel met Granada wist De Koninklijke dat het slechts het gat met de stadgenoot kon terugbrengen tot twee punten, daar Atlético woensdag met 2-1 won van Real Sociedad.

Ondanks dat onder meer Sergio Ramos, Raphaël Varane en Ferland Mendy vanwege blessureleed afwezig waren tegen Granada, beleefde Real Madrid een probleemloze avond. Na een slim balletje van de negentienjarige linkervleugelverdediger Miguel Gutiérrez opende Luka Modric na ruim een kwartier de score. Zonder groots te spelen kwamen de Madrilenen vlak voor rust ook op 0-2. Rodrygo kreeg te veel ruimte van Germán en schoot raak in de lange hoek.

In een weinig verheffende tweede helft deed Granada twintig minuten voor tijd wat terug. Een schot van Luis Suárez werd knap gekeerd door Thibaut Courtois, maar de Belgische doelman kon niet voorkomen dat Jorge Molina in de rebound alsnog de 1-2 maakte. Real Madrid liet zich niet van de wijs brengen en maakte aan alle twijfel een einde door kort na de aansluitingstreffer in korte tijd twee keer te scoren. Eerst schoot Álvaro Odriozola raak op aangeven van Eden Hazard, daarna scoorde Karim Benzema na een flinke fout van Granada-doelman Rui Silva.

Real Madrid blijft door de zege Atlético Madrid in de nek hijgen. De koploper kan zich eigenlijk geen misstap veroorloven, daar De Koninklijke bij een gelijke stand op basis van onderling resultaat de koppositie overneemt. Voor het Barcelona van Ronald Koeman is de zege van Real Madrid nog meer slecht nieuws. De kans dat Barça de Spaanse titel wint, is weer wat kleiner geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen