Dortmund houdt Leipzig van eerste hoofdprijs en pakt DFB-Pokal

13 mei 2021, 22:40

Borussia Dortmund heeft donderdagavond voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de DFB-Pokal. De ploeg van trainer Edin Terzic rekende in Berlijn met 1-4 af met RB Leipzig, dat dus voorlopig blijft wachten op zijn eerste hoofdprijs. In het Olympia Stadion bleef Justin Kluivert negentig minuten op de bank en stond het halverwege al 0-3 in het voordeel van Dortmund.

De manschappen van Terzic schoten uit de startblokken en kwamen al na vijf minuten spelen op voorsprong. Na slordig balverlies van Kevin Kampl ging Dortmund er razendsnel vandoor en krulde Jadon Sancho de bal fraai achter de kansloze Péter Gulácsi. Leipzig zorgde daarna voor dreiging, maar kreeg aan de overkant het deksel op de neus. Erling Haaland zette Dayot Upamecano als een F-pupil opzij en schoot de 0-2 binnen.

Dat leek de ruststand te worden, maar daar stak Sancho een stokje voor. Marco Reus bood zijn ploeggenoot een niet te missen kans, al werd er in eerste instantie gevlagd vanwege buitenspel. Na ingrijpen van de VAR ging de 0-3 echter alsnog door. In het tweede bedrijf bleek Leipzig ondanks de achterstand geloven in een ommekeer. Invaller Christo Nkunku was dichtbij een snelle treffer en raakte de lat.

Aan de andere kant kreeg Thorgan Hazard een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien. Hij wilde de bal al glijdend over de lijn werken, maar zag zijn inzet net naast verdwijnen. Leipzig bleef jagen en raakte via Emil Forsberg ook nog een de paal. Nog geen minuut later was het alsnog raak. Dani Olmo kreeg ruimte om uit te halen en vuurde de bal met zijn linkerbeen hard in de bovenhoek achter Roman Bürki.

Dat zorgde voor vertrouwen bij de 'thuisploeg' en na een dramatische terugspeelbal van Sancho werd het bijna 2-3. Nkunku ging Bürki en besloot terug te leggen op Olmo, die voorlangs schoof. De druk van Leipzig zorgde voor meer ruimte voor Dortmund. Sancho had zijn hattrick in de slotfase kunnen voltooien. Hij ging Gulácsi voorbij en kon de bal in een leeg doel schuiven. De Engelsman wachtte echter veel te lang en de goalie greep alsnog in.

De beslissing viel even later alsnog. Dortmund counterde razendsnel en maakte een bizar doelpunt via Haaland. De spits gleed uit op het moment dat hij wilde uithalen. Daarbij schoot hij de bal met zijn linkervoet tegen zijn rechterbeen aan. Omdat Gulácsi al onderweg was naar de hoek verdween de bal tegen de touwen: 1-4. Zo neemt Julian Nagelsmann zonder prijs afscheid van Leipzig, terwijl Terzic juist zijn eerste feestje als hoofdtrainer kan vieren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen